Welke gaan langer mee, dakspanen of metalen dakbedekking?

Huiseigenaren houden van het idee om nog maar één dak in hun leven te kopen in plaats van mogelijk meerdere. Metalen dakbedekking presteert beter dan dakspanen in geval van hagel en andere zware weersomstandigheden. Bovendien zijn ze ontworpen en geïnstalleerd met bevestigingsclips of schroefgaten met sleuven die thermische beweging van het metaal mogelijk maken bij temperatuurschommelingen zonder na verloop van tijd kapot te gaan, volgens Todd E., president van Classic Metal Roofing Systems. Dat betekent dat metalen daken in elk klimaat een gemiddelde levensduur hebben van 50 tot 70 jaar, tegenover 20 tot 25 jaar voor asfaltshingles.

Op een correct geïnstalleerd metalen dak worden doorvoeringen geflitst met bijpassend metaal. Of u nu een dak op een nieuw huis plaatst of uw bestaande dak een totale make-over nodig heeft, er zijn veel materialen beschikbaar. Maar welke dakstijl u ook heeft, metalen daken kunnen een aantrekkelijke optie zijn vanwege hun lange levensduur, minimaal onderhoud en energie-efficiëntie. Materiaalkeuzes omvatten staal (gegalvaniseerd, galvalume of weersinvloeden), aluminium, koper, zink en tin.

Productsoorten zijn verticale naden, voorgevormde panelen en panelen met korrelige coating. Dankzij de stijlkeuzes kunt u de uitstraling van dakspanen, leisteen, tegels, shakes of verticale panelen creëren. Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, gelabeld en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen op het gebied van wind-, brand- en slagvastheid. Houd er ook rekening mee dat de installatie kan variëren afhankelijk van geografische locatie, richtlijnen van de fabrikant en als gevolg van lokale bouwvoorschriften.

Hoewel metalen dakbedekkingen in het begin meer kosten, worden deze kosten gecompenseerd door de langere levensduur en duurzaamheid. Metalen daken gaan 60 jaar of langer mee, en er is weinig tot geen onderhoud nodig. Veel leveranciers van dakbedekkingen bieden 50 jaar garantie op metalen daken, omdat ze bestand zijn tegen de elementen en bestand zijn tegen schimmels, meeldauw en insecten. Nadat ze aan de constructie zijn bevestigd, kunnen de dakspanen worden bewandeld of als ondersteuning voor de installateur worden gebruikt en tegelijkertijd voor meer tractie zorgen.

Deze warmte wordt vastgehouden door de dakspanen en kan als zonnewarmte naar het huis of gebouw worden overgedragen. Kustvriendelijk — Metalen dakbedekking en dakspanen kunnen beide in kustgebieden worden geïnstalleerd, maar de garantie op een stalen metalen dak wordt meestal niet geboden op een constructie binnen een bepaalde afstand van de kust. Dat wil niet zeggen dat je geen metalen dakbedekking kunt installeren als je in een buitenwijk woont, dat kan zeker. In plaats van zonnestralen te weerkaatsen, absorberen dakspandaken ze vanwege de kleur en chemische samenstelling van het asfalt.

Naast de verscheidenheid aan kleuropties worden deze verfsystemen grondig getest in een echte buitenomgeving om ervoor te zorgen dat ze tientallen jaren meegaan. Daarom worden betrouwbare metalen daken ondersteund door verfgaranties. Metalen dakbedekking en shingle-dakbedekking zijn beide haalbare opties om uit te kiezen voor uw volgende dakproject, maar er zijn duidelijke voordelen, nadelen en verschillen die u moet weten voordat u koopt. Product op oliebasis — Het belangrijkste ingrediënt van asfaltshingles is olie (aardolie), en als bijproduct kunnen de kosten voor gordelroos drastisch dalen naarmate de kosten per vat ruwe olie veranderen.

Dakbedekking met dakspaan is nog steeds een van de meest populaire dakbedekkingsmaterialen in de Verenigde Staten, dus het komt echt neer op persoonlijke voorkeur en uw specifieke dakbehoeften. Hoewel asfaltshingles eenvoudig te installeren zijn, kan een doe-het-zelf-installatie productgaranties ongeldig maken, en aangezien asfaltshingles warmte absorberen, vormen ze een nadeel tijdens de hete zomermaanden. Op shingledaken wordt een garantie van 15 tot 30 jaar gegeven, grotendeels afhankelijk van de regio, het milieu en het klimaat. Olieconserven — Een van de grootste nadelen van metalen dakbedekkingen is het inblikken van olie, de zichtbare golving in de vlakke delen van metalen dakbedekkingen en wandpanelen.

In vergelijking met installateurs van dakspanen zijn er aanzienlijk minder installateurs die uitgerust en bekwaam zijn in het installeren van metalen dakbedekkingen. Het is waar dat sommige huiseigenaren een premiekorting kunnen krijgen omdat metalen dakbedekking minder snel beschadigd raakt, maar het kan ook duurder zijn omdat het dak zelf meer waard is en eventuele vervangingen voor de verzekeringsmaatschappij hoger zouden maken. .

Leave a Comment

All fileds with * are required