Welk dak is het beste voor harde wind?

Metalen dakbedekking Een metalen dak is bestand tegen orkanen tot 160 km/u en is daarmee de meest windbestendige oplossing. Metalen daksystemen zijn duurder dan goedkope dakspanen, maar ze gaan langer mee en zijn duurzamer dan alle andere soorten dakbedekking. Daken die bedekt zijn met hoge windbestendige dakspanen zijn duurzamer en zijn beter bestand tegen normale weersomstandigheden dan niet-windbestendig materiaal. Gordelroos met een hoge weerstand tegen windschade is over het algemeen vervaardigd met een hoge slagvastheid.

U bent zeker bekend met gordelroos als dakbedekkingsmateriaal, aangezien dit een van de meest populaire keuzes ter wereld is. Glasvezeldakspanen zijn met name een goede keuze in gebieden met veel wind, omdat het een sterk product is dat waarschijnlijk niet uit elkaar zal vallen. Het is niet alleen belangrijk om een goed product te kiezen, zoals een hoogwaardige glasvezeldakspaan, maar je moet er ook zeker van zijn dat die dakspanen op de juiste manier zijn geïnstalleerd. Veel dakproblemen ontstaan niet door slechte materialen, maar eerder door slecht vakmanschap.

Het installeren van gordelroos volgens de aanbevelingen van de fabrikant is de beste manier om optimale prestaties uit het product te halen. Voor bescherming tegen de wind wilt u een schilddak met vier hellingen, idealiter met een helling van ongeveer 30 graden. Meer hellingen kunnen harde wind beter aan. Daarom is alles wat meer is dan een zadeldak met twee hellingen extra bestand tegen hoge windschade.

Als we kijken naar alle mogelijkheden voor dakbedekkingsmateriaal dat bestand is tegen harde wind, biedt metaal opnieuw de beste sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen zware stormen. Sommige verzekeringsmaatschappijen voor huiseigenaren bieden zelfs tariefkortingen aan huiseigenaren die een metalen dakbedekking hebben geïnstalleerd. Er is ook een factor die lang meegaat: metalen dakbedekking gaat veel langer mee dan traditionele asfaltshingles. Bij harde wind kan het verkeerde dakbedekkingsmateriaal snel van het dak worden geblazen, waardoor uw huis vatbaar is voor schade en dure reparaties tot gevolg heeft.

Bij een juiste installatie door gekwalificeerde dakdekkers wilt u dat de panelen stevig in elkaar worden gezet, zodat stormen niet onder de panelen kunnen komen en het dak in opwaartse beweging kunnen optillen. De composietdakpanproductlijn van Brava, vervaardigd in de VS volgens strenge normen, biedt slagwaarden van klasse 4, brandwaarden van klasse A en C en een bijna onbeperkte kleurkeuze in al hun dakpanproducten. Wanneer u kiest voor metaal als dakbedekking, kunt u niets fout doen als het gaat om de doeltreffendheid ervan bij wind en zware stormen. Het kan ook moeilijk zijn om een dakdekker te vinden die metalen dakbedekking voor woningen installeert, aangezien dit een nogal ongebruikelijke keuze is.

Overweeg het idee van regelmatige dakinspecties om eventuele dakproblemen aan het licht te brengen voordat de volgende grote storm toeslaat. Asfaltdakspanen werpen gemakkelijk hun beschermende korrels af, metalen dakbedekkingen deuken gemakkelijker dan de meeste producten, hout biedt enige bescherming maar vergt veel onderhoud, en leisteen is extreem zwaar en duur. Het veroorzaakt misschien niet veel schade aan de structurele integriteit, maar het kan een metalen dak met een pockachtige uitstraling achterlaten. De moderne aanpak om uw dakconstructie effectief te beschermen tegen schadelijke wind en hagel is het gebruik van composietdakpannen van Brava.

Als u een dak wilt vervangen in Florida, wilt u misschien hun documenten over dakbedekkingen en beste praktijken lezen. Een metalen dak is bestand tegen harde wind van 140 mijl per uur en windstoten tot 160 tot 180 mijl per uur.

Leave a Comment

All fileds with * are required