Wat is het beste materiaal om te gebruiken voor dakbedekking?

Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen. Ze zijn verkrijgbaar in platen die op een dak zijn gelegd om de illusie te wekken van duurdere enkele dakspanen, zoals ceder en leisteen, die per dakspaan zijn geïnstalleerd. Asfaltshingles, het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor woningen dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, zijn populair omdat ze economisch en eenvoudig te installeren zijn. Deze gordelroos kan worden versterkt met glasvezel of organische materialen (cellulose) zonder het uiterlijk van de dakspaan te veranderen.

Zoals bij de meeste keuzes voor woningverbetering, is er een directe relatie tussen kwaliteit en kosten, en in het geval van dakbedekking vertaalt kwaliteit zich meestal in een lange levensduur. Bij een dak is het zelden zinvol om een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat puur op de prijs is gebaseerd, terwijl als u iets meer uitgeeft, u een dak krijgt dat net zo lang meegaat als u eigenaar bent van het huis. Een goedkoop dak is geen koopje als het elke drie tot vier jaar vervangen moet worden. Dakbedekking op asfaltrollen is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfaltshingles.

Roldakbedekking wordt gebruikt voor relatief vlakke hellingen, zoals schuine schuurdaken, en wordt geïnstalleerd door strips in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. Dakbedekking op asfaltrollen gaat naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar mee. Om de maximale levensduur uit de dakbedekking te halen, is het eigenlijk gewoon een kwestie van het vrij houden van vuil en het snel repareren van eventuele lekke plekken of beschadigingen. Dakbedekking op asfaltrollen wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke top, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft een dakoppervlak van bijna 2.000 vierkante meter.

Van composietasfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige shingledaken kunnen zelfs wel 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed hebben dienovereenkomstig hoogwaardige garanties van een halve eeuw.

Houten dakspandaken zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals ceder of gele dennen, die uit boomstammen zijn gezaagd. Ze zorgen voor een zeer aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers. Houd er rekening mee dat het toenemende brandgevaar in sommige regio's heeft geleid tot wettelijke beperkingen op het gebruik van houten dakbedekkingsmaterialen. Ze zijn geen goede keuze op locaties waar seizoensgebonden natuurbrandgevaar bestaat.

Houten dakspandaken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak in milde omstandigheden verkeert en vrij is van puin. Zorgvuldig onderhouden, houten shingledaken gaan 50 jaar mee. Om de levensduur van een houten dakspaandak te verlengen, moet u ervoor zorgen dat gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk worden vervangen en dat het dak mosvrij blijft. Houtschudden zijn een dikker materiaal dan houten dakspanen en er kan van worden verwacht dat ze beter bestand zijn tegen weer en UV-stralen dan houten dakspanen.

Ze zijn niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers om te installeren, waarvoor een professionele installatie vereist is. Net als bij houtgordelroos kunnen schokken beperkt zijn in gebieden waar natuurbranden een bekend gevaar vormen. Zowel de materialen als de installatie zijn duurder voor shakes dan voor houten dakspanen. Je kunt er doorgaans op rekenen dat shakes ongeveer 50 procent duurder zijn dan gordelroos.

Metalen daken met staande naad zijn een steeds populairder type dakbedekking, vooral in gebieden met natuurbrandgevaar. Ze zijn gemaakt van grote stalen panelen die op het dakterras zijn gelegd, waarbij de naden elkaar overlappen in verhoogde richels die verticaal langs de dakhelling lopen. Metalen daken met staande naad hebben een levensduur van 30 tot 50 jaar, maar als relatief nieuw product wordt er nog steeds informatie verzameld. In goede omstandigheden kunnen metalen daken wel 75 jaar meegaan.

Om de levensduur te maximaliseren, moet u ze regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat bevestigingen en afdichtingsmiddelen niet defect zijn, en inspecteer ze op versleten, verbogen of verschoven panelen. Het snoeien van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan helpen om de levensduur van daken van klei of cement te verlengen. Leisteen is een andere versie van een stenen dak, maar in plaats van gemaakt te zijn van gegoten klei of beton, zijn dit daken die bedekt zijn met echte steen die is uitgehouwen uit gesteente dat is gewonnen uit steengroeven. Leisteen heeft van nature de neiging zich te splitsen in platte platen, waardoor dit de ideale natuursteen is om daken mee te bedekken.

Leisteen moet worden geïnstalleerd door geschoolde vakmensen. Het is het duurste dakbedekkingsmateriaal, maar ook het meest duurzame van allemaal. Als het goed wordt onderhouden, kan het mogelijk de levensduur van uw huis meegaan, zelfs als die levensduur twee eeuwen duurt. Vanwege de kosten is dit een dakbedekkingsmateriaal dat meestal wordt gebruikt in grote, luxe huizen.

Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar of nog veel meer meegaat. Er zijn nog steeds leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn. Om een dergelijke levensduur te bereiken, moet u onmiddellijk alle gebroken leistenen tegels vervangen die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsers correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren.

Wanneer uw koperen knipperlicht zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt. Behalve voor onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leien dak gedurende 100 jaar of langer niet te worden vervangen. Dus hoe hoog de installatiekosten van een leien dak ook zijn, het is redelijk als de kosten over vele decennia worden afgeschreven, maar als u op lange termijn kijkt, kunt u zien dat een duurder dakbedekkingsmateriaal gedurende de levensduur van uw huis de beste waarde kan hebben.

Metalen dakmateriaal met staande naad of zelfs leisteen zijn uitstekende keuzes voor dakbedekking op lange termijn. Als u de installatiekosten kunt financieren, zijn deze dakmaterialen het goedkoopst. Dakbedekking in natuurleisteen gaat meer dan 100 jaar mee en staat algemeen bekend als dakbedekkingsmateriaal van de hoogste kwaliteit. Alle 5 soorten dakbedekkingsmaterialen bieden iets anders om uw dak de exacte uitstraling te geven die u wilt.

Als u in de dakbedekkingsindustrie werkt, kunt u misschien het verschil zien tussen de composietdakspanen en het dakbedekkingsmateriaal dat het nabootst. Als je wilt weten hoeveel je moet budgetteren op basis van het type dakbedekkingsmateriaal dat je kiest, bekijk dan The Average Cost to Tear Off and Replace Your Roof. Hoewel dakbedekking, voorbereiding en correcte installatie altijd belangrijk zijn, kan het materiaal dat u kiest voor uw dak de buitenkant van uw huis naar een hoger niveau tillen. De leisteentegels zelf moeten één voor één worden geïnstalleerd, in tegenstelling tot andere dakbedekkingsmaterialen die worden geleverd in stroken van 3 voet breed of metalen panelen.

Dakbedekking van composiet dakspanen is het meest populaire dakbedekkingsmateriaal en komt voor op meer dan 80 procent van alle huizen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required