Wat is het meest duurzame dakbedekkingsmateriaal?

Dakbedekkingsmateriaal dat het langst meegaat, zijn tegels van beton, klei of leisteen. Deze materialen presteren aanzienlijk beter dan andere natuurlijke producten zoals houtsnippers of andere gefabriceerde dakbedekkingsmaterialen, waaronder asfaltshingles en metalen dakbedekkingen. Beton-, klei- en leisteentegels hebben een gemiddelde levensduur van 100 jaar of meer. Het zijn zonder twijfel de materialen die het langst meegaan, maar zonder twijfel ook tot de duurste behoren.

Leistenen daken worden vaak het „eeuwige dak” genoemd, omdat ze schijnbaar eeuwig meegaan. Als u ooit naar het buitenland reist, zult u merken dat veel huizen in Europa daken van leisteen of kleipannen hebben, simpelweg omdat ze jaren geleden eenvoudig te vervaardigen waren en waarvan bewezen is dat ze de tand des tijds (en de elementen) doorstaan. Houten dakspandaken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak in milde omstandigheden verkeert en vrij is van puin. Houten shingledaken worden zorgvuldig onderhouden en gaan 50 jaar mee.

Om de levensduur van een houten dakspaandak te verlengen, moet u ervoor zorgen dat gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk worden vervangen en dat het dak mosvrij blijft. De daken met de langste levensduur zijn over het algemeen gemaakt van materialen die zeer langzaam vergaan, zoals beton, klei en leisteen. Metalen daken gaan ook erg lang mee. Dakpannen van asfalt en houten dakspanen hebben doorgaans de kortste levensduur.

Bij een dak heeft het zelden zin om een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat puur op de prijs is gebaseerd, terwijl als u iets meer uitgeeft, u een dak krijgt dat net zo lang meegaat als u eigenaar bent van het huis. We vinden het belangrijk om op te merken dat sommige commerciële dakmaterialen de minste jaren meegaan, maar de beste keuze zijn voor platte daken. Metalen daken met staande naad zijn een steeds populairder wordend type dakbedekking, vooral in gebieden met natuurbrandgevaar. Ze zijn gemaakt van grote stalen panelen die op het dakterras zijn gelegd, waarbij de naden elkaar overlappen in verhoogde richels die verticaal langs de dakhelling lopen.

Het maximaliseren van de levensduur van een bebouwd dak wordt bereikt door regelmatig te inspecteren en te repareren en door vuil van het dak te houden om aantasting van het oppervlak te voorkomen. Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat ontstaat door afwisselende lagen dakleer en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen). De afgelopen 30 jaar heeft Bill Ragan Roofing duizenden huiseigenaren geholpen bij het vinden van het juiste dakbedekkingsmateriaal voor hun vervanging. Sinds 1990 heeft het team van Bill Ragan Roofing duizenden daken vervangen voor huiseigenaren in Nashville en de omliggende gebieden van Middle Tennessee.

Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren bij het vinden van de perfecte asfaltshingle die geschikt is voor hun dakvervanging. Hier is uw complete gids voor het kopen van een dak om u te helpen het juiste dakbedekkingsmateriaal voor u te vinden, een goede dakdekker in te huren en nog veel meer. Dakbedekking op asfaltrollen wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke top, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft een dakoppervlak van bijna 2.000 vierkante meter. Door bomen te snoeien en andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak te verwijderen, kan de levensduur van daken van klei of cement worden verlengd.

Deze verlengde garantie betekent dat de fabrikant uw volledige daksysteem dekt gedurende de levensduur van de luxe dakspanen en andere dakbedekkingsmaterialen. Al meer dan 30 jaar voorziet het team van Bill Ragan Roofing met trots duizenden huiseigenaren in Nashville en omgeving van een prachtig nieuw dak. Laten we met dit in gedachten eens nader kijken naar de verschillende materialen die voor daken worden gebruikt om te zien welk dak het langst meegaat voor uw huis. Traditionele tegels worden gemaakt van terracottaklei, maar er zijn ook keramische pannendaken (gemaakt van gebakken klei) en betonnen pannendaken.

De complete gids voor de aankoop van een dak bevat alle voor- en nadelen van de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen voor woningen en hun kosten, levensduur en garantiemogelijkheden.

Leave a Comment

All fileds with * are required