Wat zijn de nadelen van metalen daken?

Metalen daken kunnen wel twee of drie keer duurder zijn dan andere dakbedekkingsmaterialen. Het enige nadeel dat een reëel veiligheidsrisico vormt, is het feit dat metalen daken inderdaad glad zijn als ze nat zijn of bedekt zijn met sneeuw. Het is nooit een goed idee om op een metalen dak te klimmen als het vochtig is of bedekt is met sneeuw. Ze zijn zo glad dat sneeuwlawines van het dak een duidelijk gevaar vormen in gebieden waar in de winter veel sneeuw valt.

Tijdens hevige regenbuien kunnen metalen daken erg gehorig zijn. De beste manier om dit te voorkomen is door isolatoren te gebruiken om lawaai te voorkomen en de algemene binnentemperatuur van uw woning te verbeteren. Dit zal echter ook effectief uw dakconstructie- of vervangingskosten verhogen. Voordelen van metalen daken Nadelen van metalen dakbedekkingen% 26 mythen Onze samenvattende aanbevelingen Hoe zou metalen dakbedekking eruitzien in uw huis?.

Als de initiële kosten van een hoogwaardig metalen dak een ernstig financieel obstakel vormen, overweeg dan om te kiezen voor een hoogwaardig systeem van gegolfde of geribbelde metalen panelen, wat een degelijke en goedkopere dakbedekking kan zijn in vergelijking met staande naden en metalen dakspanen. Dit is echt niet het geval, en er zijn veel gevallen gedocumenteerd waarbij bliksem bomen of andere hoge voorwerpen in de buurt van metalen daken heeft getroffen in plaats van op de daken zelf. Metalen daken zijn een veelgebruikte keuze, zowel bij nieuwbouw als wanneer een verouderd dak aan vervanging toe is. Hoewel aanvankelijk veel duurder dan bijvoorbeeld een asfaltdak, gaat een metalen dak veel, veel langer mee en is uiteindelijk meestal de betere investering.

Ankers voor metalen daken met staande naad worden vastgeklemd aan de naden, zodat u geen gaten in uw dak hoeft te boren. Bekijk ook de metalen dakvisualizer, waar u een foto van uw huis kunt uploaden en kunt zien hoe verschillende soorten dakbedekkingen er op zouden uitzien. In tegenstelling tot een asfaltdak, een houten dakspaandak of de meeste andere dakbedekkingsmaterialen is metalen dakbedekking een materiaal dat minder dakdekkers getraind en geoefend kunnen installeren. Als je in een bosrijke omgeving woont, waar wasberen en knaagdieren vanaf de boomtak op je dak kunnen komen, kun je er zeker van zijn dat ze een metalen dak niet kunnen beschadigen om in te breken op je zolder.

Hoewel een metalen dak tientallen jaren of zelfs een eeuw meegaat, is investeren in een metalen dak alleen noodzakelijk als u van plan bent om heel lang in uw buurt te blijven (of als er minder vergankelijke mensen in uw gemeenschap wonen). De misvatting dat metalen daken bliksem aantrekken, is waarschijnlijk omdat metaal zelf bekend staat als een goede geleider van elektriciteit, en mensen er daarom van uitgaan dat een metalen dak bliksem moet aantrekken. DECRA, een fabrikant van metalen daken met een stenen coating, biedt bijvoorbeeld een volledige vervangingsgarantie voor hagelschade, ongeacht de grootte van de hagelstenen die mogelijk de dakschade hebben veroorzaakt. U hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud en onderhoud als u voor metalen dakbedekking kiest en als u een solide dakdekker uit Colorado inhuurt om deze te installeren.

Mensen die huizen met asfaltdakspanen in gebieden met veel sneeuw moeten in de winter misschien sneeuw van hun dak harken, maar in een huis met metalen daken is dat nooit een probleem. Zolang het bestaande dakoppervlak en het dek eronder gezond, plat en rotvrij zijn, kan een metalen dakbedekking meestal worden aangebracht op de bovenkant van een oude laag asfaltshingles. De minimale dakhelling voor metalen dakspanen is meestal 3 op 12, dit betekent dat het dak voor elke horizontale voet 3 centimeter stijgt.

Leave a Comment

All fileds with * are required