Wat voor soort dak is beter?

Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen. Ze zijn verkrijgbaar in platen die op een dak zijn gelegd om de illusie te wekken van duurdere enkele dakspanen, zoals ceder en leisteen, die per dakspaan zijn geïnstalleerd. Kies asfaltshingles omdat dit van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn. De meest duurzame soorten dakbedekkingen zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout.

Functionele alternatieven voor dakbedekking, zoals groendaken en zonnedakspanen, behoren tot de duurste soorten. Het vervangen van een oud dak is een van de beste en meest winstgevende manieren om in een woning te investeren. Kies het daktype dat past bij je huis, klimaat en budget en zorg ervoor dat als je een nieuw dak installeert, je de juiste dakdekker voor je vindt. Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en mineraalcomposiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw.

Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen door blootstelling aan de zon. De kleur en kwaliteit zullen er anders uitzien, afhankelijk van of u kiest voor architecturale dakspanen of dakspanen met drie tabbladen. Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie tabs om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren. Het hoogwaardige materiaal en de langere installatie maken architecturale dakspanen duurder.

Ze gaan echter 15 tot 30 jaar mee en zijn beter bestand tegen weersinvloeden. Asfaltshingles met drie tabs zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos. Dit maakt een snellere installatie mogelijk en creëert een uniform, baksteenachtig patroon. Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee.

Dit zijn meestal de meest betaalbare dakbedekkingsopties. Wist je dat? De blauwgrijze daken van Parijs krijgen hun kleur van zinken panelen die voor het eerst werden geïnstalleerd in de jaren 1830. Houten dakbedekking past goed bij charmante huisjes in Cape Cod, gezellige huizen in Craftsman- en Tudor-stijl. Ze beginnen zandbruin en zilver naarmate ze ouder worden.

Houten daken gaan 50 jaar mee in droge klimaten, maar moeten worden behandeld in brandgevoelige gebieden zoals Californië. Natte klimaten, zoals de oostkust, gaan sneller door houten dakbedekking als gevolg van waterschade. Hoewel duur om te installeren en te repareren, gaan kleitegels langer mee dan bijna alle andere soorten dakbedekking. Het komt veel voor in plaatsen zoals Zuid-Californië en Florida, omdat kleidaken perfect zijn voor warme klimaten, winden tot 150 mijl per uur kunnen verdragen en ongelooflijk brandwerend zijn.

U kunt kiezen uit natuurlijke, gewonnen leisteen of synthetische alternatieven zoals vezelcement, leisteen of bitumineuze stijlen. Synthetische leisteen is veel goedkoper en heeft veel van dezelfde voordelen als natuurlijke. Als u eenmaal de waarheid over groene dakbedekking kent, staat het misschien bovenaan uw lijst. Roldaken zijn meestal een van de meest betaalbare soorten dakbedekking en zijn behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget.

Al het installatiemateriaal is betaalbaar en het werk is ook kosteneffectief. Ideaal voor daken met een lagere helling, dit gerolde materiaal kan eenvoudig op zijn plaats worden gehamerd. Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd. Als u dit wel doet, kan er waterlekkage ontstaan.

Rachel is schrijver en inhoudseditor voor huisverbetering. Ze schrijft niet alleen voor Forbes, maar schrijft ook voor kleine bedrijven en creatieve bureaus. Ze gebruikt haar expertise op het gebied van woningverbetering om huiseigenaren de kennis te geven die ze nodig hebben om hun huis in te richten en te onderhouden. Samantha is een redacteur die alle onderwerpen behandelt die te maken hebben met het huishouden, waaronder huisverbetering en -reparatie.

Ze redde inhoud van huisreparatie en ontwerp op websites zoals The Spruce en HomeAdvisor. Ze heeft ook video's gehost over tips en oplossingen voor doe-het-zelf thuis en heeft meerdere beoordelingscommissies voor huisverbetering opgericht met erkende professionals. Asfaltshingles zijn het meest betaalbare en kosteneffectieve dakbedekkingsmateriaal. Gordelroos heeft een levensduur van 15-30 jaar en is verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen.

Deze dakspanen zijn verkrijgbaar bij bijna elke bouwmarkt van veel van de meest vertrouwde namen in de dakbedekkingsindustrie, waaronder Certainteed, GAF en Owens Corning. Asfalt shingle-daken hebben doorgaans een levensduur van 15 — 30 jaar. Architecturale gordelroos gaat doorgaans het langst mee, terwijl gordelroos met 3 tabs tussen de 10 en 12 jaar meegaat. Leisteen is een van de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen, omdat het brandwerendheid van klasse A biedt, zeer goed bestand is tegen wind en regen en bestand is tegen schimmels en schimmels.

Naast andere soorten dakbedekkingsmateriaal onderscheiden leistenen pannen zich als een van de meest arbeidsintensieve opties die er zijn. In bijna alle gevallen is het inhuren van een dakdekker een noodzakelijke stap in de richting van een succesvolle installatie. Dat gezegd hebbende, zijn leistenen daken aantrekkelijk voor stoepranden; veel fabrikanten van composietdakspanen maken producten die het geweldige uiterlijk van leistenen tegels nabootsen. Leistenen daken zijn extreem duurzaam en gaan lang mee, met een levensduur van minstens 50 tot 75 jaar, maar kunnen tot 200 jaar meegaan.

Harde leisteen gaat doorgaans veel langer mee dan zachte leisteen, die een gemiddelde levensduur heeft van 50-125 jaar. De meest voorkomende daktypes in deze categorie zijn roestvrij staal, aluminium en zink. Koper, galvalume en tin zijn echter ook opties voor metalen dakbedekking. We raden aan om contact op te nemen met een dakbedekker om dit type dakbedekking te laten installeren, maar een doe-het-zelf metalen dakinstallatie is zeker een optie.

Of u nu kiest voor metalen dakspanen, platen of panelen met staande naden, u betaalt meer voor metalen dakspanen dan voor architecturale dakspanen. Hier zijn enkele voorbeeldkosten voor verschillende metalen dakbedekkingsmaterialen. Lees onze kostengids voor metalen daken voor een uitgebreider kostenoverzicht. Metalen daken bieden een langere levensduur dan andere soorten dakbedekkingsmaterialen en gaan 40-70 jaar mee.

Als u de esthetische aantrekkingskracht van uw huis wilt vergroten, dan is een houten dakbedekking wellicht de beste optie. Je hebt de keuze uit houtshakes, met de hand gesneden voor een meer rustieke uitstraling, of machinaal bewerkte houten dakspanen. Wanneer het wordt behandeld, kan het dezelfde weerstand bieden tegen bosbranden en extreme omstandigheden als veel schijnbaar hardere materialen. Typische houten daken gaan 20 tot 40 jaar mee.

Teakdaken gaan met 50 tot 80 jaar het langst mee, terwijl cederdaken een kortere levensduur hebben van 30 tot 50 jaar. Thermoplastische Olefin (TPO) daken gaan 20 tot 30 jaar mee. Onze beoordeling van asfaltshingles als het beste algemene dakbedekkingsmateriaal is gebaseerd op een doorsnede van de totale gebruiks- en installatieprijzen. Daarnaast is het voor de meeste huiseigenaren een vrij eenvoudig type dakbedekking om onderhoud aan uit te voeren zonder professionele hulp, hoewel we altijd aanbevelen om een dakdekker in te huren.

Eerst moet u de exacte oppervlakte van uw dak bepalen. We raden aan om stap 2 van onze installatiegids voor metalen daken te raadplegen voor een effectieve methode hiervoor. Zodra u dit hebt gedaan, kunt u de hierboven vermelde cijfers over arbeids- en materiaalkosten gebruiken om uw geschatte kosten te bepalen. Bereken altijd 10% tot 20% meer dan dit cijfer om rekening te houden met fouten tijdens de installatie en vreemde hoeken in uw dak, wat tijd en materiaal kan kosten.

Het wordt nooit aanbevolen om zelf dakpannen van klei of beton te installeren vanwege de prijs van de materialen en het feit dat ze moeilijk te bewerken zijn. Ik waardeer uw voorbeelden van dakbedekkingsmaterialen, met name het voorbeeld van een stalen dakbedekking met steencoating en de weerstand tegen wind en sneeuw. Ik ben van plan om mijn dak te vervangen door een nieuw soort materiaal omdat ik merkte dat mijn dakshingles beginnen af te brokkelen. Daken van natuurlijke leisteen zijn enkele van de duurste, maar duurzame en duurzame dakopties voor elke huiseigenaar.

Waarschijnlijk de minst populaire van de 9 daken die hier worden vermeld, is groene dakbedekking een ecologische oplossing, die in feite de natuur in uw huis plant. Platte daken worden over het algemeen in een aparte categorie geplaatst, maar ze kunnen worden gecombineerd met de optie metalen dakbedekking om de duurzaamheid van uw huis te vergroten. Of u nu een dak op een nieuw huis plaatst of uw bestaande dak een totale make-over nodig heeft, er zijn veel materialen beschikbaar. Hier is een gids voor de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen en waar u op moet letten, of u nu een nieuw dak installeert of een oud dak vervangt.

Wij hebben al uw dakbedekkingsbehoeften, van traditionele asfaltshingles tot metalen dakbedekkingen van de beste kwaliteit die er zijn. Maar welke dakstijl u ook heeft, elk dakbedekkingsmateriaal gaat langer mee met de juiste zorg en onderhoud. Je zou denken dat dakbedekking in leisteen ook deze plek zou innemen, maar dakbedekking in leisteen is niet geschikt voor sommige omgevingen. Dit is alleen mogelijk als de dakbedekking correct is geïnstalleerd, dus een ervaren specialist is belangrijker dan hoogwaardige metalen dakbedekking.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required