Wat is het beste materiaal om te gebruiken voor een dak?

Asfaltshingles, het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor woningen dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, zijn populair omdat ze economisch en eenvoudig te installeren zijn. Deze gordelroos kan worden versterkt met glasvezel of organische materialen (cellulose) zonder het uiterlijk van de dakspaan te veranderen. Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren bij het vinden van het juiste dakbedekkingsmateriaal voor hun dakvervanging. Nu willen we hetzelfde voor jou doen.

Er zijn tal van dakbedekkingsmaterialen om uit te kiezen voor uw nieuwe dak. Er zijn er echter 5 waar huiseigenaren uit het hele land naar toe aangetrokken worden, vooral in de omgeving van Nashville. Een asfaltdak is het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal dat u tegenwoordig in huizen ziet. De reden voor zijn populariteit is omdat het het meest betaalbare daktype op de markt is.

De soorten asfaltshingles zijn 3-tab, dimensionaal en luxe. Hoewel 3-tab vroeger de markt domineerde, zijn dimensionale dakspanen tegenwoordig het meest voorkomende type dat op daken wordt geïnstalleerd. Hoewel er twee soorten metalen daken zijn, wordt een metalen dak met staande naad aanbevolen voor dakbedekking in woningen. Een metalen daksysteem met staande naad is een serie metalen panelen die in de naden aan elkaar worden vergrendeld of mechanisch worden genaaid.

Hierdoor kunnen de metalen panelen vrij uitzetten en krimpen wanneer het metaal opwarmt. Hoewel ze niet zo gebruikelijk zijn als asfalt, worden metalen dakbedekkingen met staande naden steeds populairder in de dakbedekkingsindustrie. Het zal echter twee tot drie keer duurder zijn dan een asfaltdak. Het mooie van een metalen dak is dat het een veelzijdig materiaal is.

Hoewel je het als een volledig daksysteem kunt krijgen, voegen huiseigenaren ook een metalen dakaccent met staande naad toe aan hun asfaltdak: vervanging voor een overdekte veranda, dakkapellen, platte dakfacetten en meer. Een cederdak is een hoogwaardig daksysteem gemaakt van natuurlijk hout (ceder) materialen en is een van de meest esthetisch aantrekkelijke dakbedekkingsmaterialen op de markt. Om de echte gordelroos te maken, worden cederbomen in stukken van 2 voet gezaagd en met de hand gesplitst of gezaagd tot een taps toelopende dikte (conisch gezaagd). Voordat u investeert in een dak van cederhout, moet u uw dakdekker vragen welke invloed het klimaat in uw omgeving heeft op cedervormige dakspanen.

Sommige composietdakspanen, zoals DaVinci-gordelroos, zijn echter gemaakt van een ontwikkeld polymeer in plaats van gerecyclede materialen. Dakspanen van composiet zijn uniek omdat ze zijn ontworpen om er precies zo uit te zien als een cederdak van cederhout of leisteen dak. Het laatste dakbedekkingsmateriaal op deze lijst is een leien dak. Een dak in leisteen is een hoogwaardig daksysteem dat voornamelijk bestaat uit natuurlijke leistenen pannen en andere leistenen dakbedekkingsmaterialen.

De leisteen zelf wordt gewonnen (meestal in Italië) en in vierkante tegels gesneden. De leisteentegels zelf moeten één voor één worden geïnstalleerd, in tegenstelling tot andere dakbedekkingsmaterialen die worden geleverd in stroken van 3 voet breed of metalen panelen. Dit maakt het vervangen van uw oude dak door een nieuw dak in leistenen een zeer langzaam en duur proces. Je huis moet ook worden gebouwd, ingelijst of aangepast om het gewicht van de leisteentegels te dragen, omdat ze zo zwaar zijn.

Een dak in leisteen is een van de mooiste en meest duurzame daksystemen op de markt, maar het is ook een van (zo niet de duurste). Als u zich echter de premiumprijs kunt veroorloven, is dit het laatste dak dat u ooit op uw huis hebt geplaatst. Nu kent u de top 5 soorten dakbedekkingsmaterialen. Maar hoe bepaal je welke geschikt is voor jou? Dat komt erop neer dat u uzelf de 3 vragen moet stellen die u helpen het juiste type dakbedekkingsmateriaal voor u te vinden.

U denkt hier misschien pas over na een ontmoeting met uw plaatselijke dakdekker, maar u moet wel nadenken over de uitstraling die u van uw dak wilt hebben. Alle 5 soorten dakbedekkingsmaterialen bieden iets anders om uw dak de exacte uitstraling te geven die u wilt. Hoewel 3-tab- en dimensionale asfaltshingdaken in het hele land het meest worden gezien, geven ze je geen uitstraling die opvalt in je buurt. Als het uiterlijk van je dak niet belangrijk is, raad ik je aan om voor een van deze asfaltshingdaken te kiezen.

Als u echter echt wilt dat uw dak opvalt, kunt u overwegen om een luxe asfaltdakspaan, een metalen dak met staande naad, een synthetisch dak, een cederdak of een dak in leisteen te overwegen. De 5 topsoorten dakbedekkingsmaterialen zien er allemaal goed uit. U hoeft alleen maar te beslissen hoe uw nieuwe dak eruit moet zien. Als u op zoek bent naar de meest betaalbare optie of een beperkt budget hebt, is een asfaltdak misschien iets voor u.

Maar als het budget geen doorslaggevende factor is, hebt u meer flexibiliteit om te kiezen voor metaal of een van de hoogwaardige daksystemen. De 3 soorten asfaltshingles hebben een levensduur van ongeveer 25-30 jaar, afhankelijk van welke je kiest. De levensduur van een cederdak is ook ongeveer 30 jaar, maar u kunt mogelijk tot 50 jaar krijgen als u investeert in hoogwaardige materialen en in een gebied met de juiste omstandigheden woont. Als u op zoek bent naar iets meer duurzaamheid, zijn een dak met composiet dakspaan (40-50 jaar) en een metalen dak met staande naad (50 jaar) de juiste keuze.

Maar als u op zoek bent naar daken met de langste levensduur op de markt, dan is een dak in leisteen de juiste keuze met een levensduur van 75 tot 100 jaar. Nu kent u de 3 vragen die u zich moet stellen om te beslissen welke van de verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen voor u geschikt zijn. Maar heeft u na het lezen nog steeds moeite om het juiste type dakbedekkingsmateriaal te vinden voor uw vervanging? Sinds 1990 helpt het team van Bill Ragan Roofing de inwoners van Nashville bij het vinden van het perfecte dak voor hen. We bieden een ervaring die zeldzaam is in de dakbedekkingsindustrie en die is gebaseerd op opleiding, klantenservice en hoogwaardige afwerking.

Gemaakt van glasvezel, asfalt en keramische en minerale korrels, zijn asfaltshingles populair dakbedekkingsmateriaal in de Verenigde Staten. Dit type dakbedekking wordt meestal geleverd met een garantie van 20 tot 30 jaar. Bij het vervangen van beschadigde individuele dakspanen is asfalt ook een eenvoudig te installeren materiaal, waardoor het handiger is. Asfalt- en metalen daken zijn populaire opties omdat ze eenvoudig te installeren zijn en over het algemeen goedkoper zijn dan andere materialen.

Gegolfd gegalvaniseerd staal is een van de sterkste en meest duurzame dakbedekkingsmaterialen, omdat het langer meegaat, beter bestand is tegen wind en minder warmte absorbeert dan asfaltshingles. Meer dan 75 procent van alle eengezinswoningen in de VS is bedekt met asfaltshingles, maar dat aantal neemt langzaam af dankzij de energiezuinigere en duurzamere materialen zoals metaal. Een ander dakbedekkingsmateriaal dat zeer geschikt is voor warme klimaten zijn platte betonnen tegels, en zoals eerder vermeld, is het verkrijgbaar in koele kleuren. Aangezien het dak de hele structuur van een huis of gebouw beschermt, is het een must om te bepalen welk materiaal het beste kan worden gebruikt, wat het onderwerp is dat hieronder wordt besproken.

Hieronder leert u iets over de soorten dakbedekkingsmaterialen voordat u verder gaat om erachter te komen welke voor u geschikt is. Hoewel leisteen een van de mooiste dakbedekkingen is, vooral bij het opnieuw creëren van mediterrane en Spaanse architectuurstijlen, is leisteen kostbaar en moeilijker te transporteren dan lichtere, minder breekbare materialen. Dit type dakbedekkingsmateriaal is enorm populair geworden omdat het goedkoper is dan metaal, leisteen of hout, en toch brandwerend en duurzaam is. Omdat aannemers niet zo snel aan materiaal konden komen als in het verleden, kan uw dakwerk langer duren dan verwacht.

Composiet (ook bekend als synthetische) dakshingles zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals rubber en kunststof. .

Leave a Comment

All fileds with * are required