Wat is het sterkste dakbedekkingsmateriaal?

Gegolfd gegalvaniseerd staal is een van de sterkste en meest duurzame dakbedekkingsmaterialen, omdat het langer meegaat, beter bestand is tegen wind en minder warmte absorbeert dan asfaltshingles. Asfaltgordelroos is tegenwoordig de eerste keuze voor huiseigenaren. Behalve dat het de meest kosteneffectieve dakbedekkingsoptie is, zijn asfaltshingles ideaal voor de meeste klimaten, bieden ze een redelijke levensduur bij goed onderhoud en zijn ze relatief eenvoudig te installeren. Asfaltshingles zijn het meest betaalbare en kosteneffectieve dakbedekkingsmateriaal.

Gordelroos heeft een levensduur van 15-30 jaar en is verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen. Deze dakspanen zijn verkrijgbaar bij bijna elke bouwmarkt van veel van de meest vertrouwde namen in de dakbedekkingsindustrie, waaronder Certainteed, GAF en Owens Corning. Asfalt shingle-daken hebben doorgaans een levensduur van 15 — 30 jaar. Architecturale gordelroos gaat doorgaans het langst mee, terwijl gordelroos met 3 tabs tussen de 10 en 12 jaar meegaat.

Leistenen daken zijn extreem duurzaam en gaan lang mee, met een levensduur van minstens 50 tot 75 jaar, maar kunnen tot 200 jaar meegaan. Harde leisteen gaat doorgaans veel langer mee dan zachte leisteen, die een gemiddelde levensduur heeft van 50-125 jaar. Onze beoordeling van asfaltshingles als het beste algemene dakbedekkingsmateriaal is gebaseerd op een doorsnede van de totale gebruiks- en installatieprijzen. Daarnaast is het voor de meeste huiseigenaren een vrij eenvoudig type dakbedekking om onderhoud aan uit te voeren zonder professionele hulp, hoewel we altijd aanbevelen om een dakdekker in te huren.

Eerst moet u de exacte oppervlakte van uw dak bepalen. We raden aan om stap 2 van onze installatiegids voor metalen daken te raadplegen voor een effectieve methode hiervoor. Zodra u dit hebt gedaan, kunt u de hierboven vermelde cijfers over arbeids- en materiaalkosten gebruiken om uw geschatte kosten te bepalen. Bereken altijd 10% tot 20% meer dan dit cijfer om rekening te houden met fouten tijdens de installatie en vreemde hoeken in uw dak, wat tijd en materiaal kan kosten.

Leisteen moet worden geïnstalleerd door geschoolde vakmensen. Het is het duurste dakbedekkingsmateriaal, maar ook het meest duurzame van allemaal. Als het goed wordt onderhouden, kan het mogelijk de levensduur van uw huis meegaan, zelfs als die levensduur twee eeuwen duurt. Vanwege de kosten is dit een dakbedekkingsmateriaal dat meestal wordt gebruikt in grote, luxe huizen.

Asfaltshingles, het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor woningen dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, zijn populair omdat ze economisch en eenvoudig te installeren zijn. Deze gordelroos kan worden versterkt met glasvezel of organische materialen (cellulose) zonder het uiterlijk van de dakspaan te veranderen. Bij een dak is het zelden zinvol om een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat puur op de prijs is gebaseerd, terwijl als u iets meer uitgeeft, u een dak krijgt dat net zo lang meegaat als u eigenaar bent van het huis. Teakdaken gaan met 50 tot 80 jaar het langst mee, terwijl cederdaken een kortere levensduur hebben van 30 tot 50 jaar.

Als u een leien dak voor uw huis of gebouw overweegt, is het belangrijk om geïnformeerd te zijn over de voor- en nadelen van het dakbedekkingsmateriaal. Traditionele tegels worden gemaakt van terracottaklei, maar er zijn ook keramische pannendaken (gemaakt van gebakken klei), evenals betonnen pannendaken. Daken van natuurlijke leisteen zijn enkele van de duurste, maar duurzame en duurzame dakopties voor elke huiseigenaar. Membraan wordt vaak rubberen dakbedekking genoemd en lijkt veel op gewalste asfaltdaken omdat het in grote stukken wordt geleverd.

In veel opzichten kunnen metalen daken met staande naad een kosteneffectievere optie zijn dan het veel populairdere asfaltshingdak. Het wordt nooit aanbevolen om zelf dakpannen van klei of beton te installeren vanwege de prijs van de materialen en het feit dat ze moeilijk te bewerken zijn. Roldakbedekking wordt gebruikt voor relatief vlakke hellingen, zoals schuine schuurdaken, en wordt geïnstalleerd door strips in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. Metalen dakbedekking is ontworpen om de kloof te overbruggen tussen industriële duurzaamheid en architecturale schoonheid en bood huiseigenaren een duurzame dakoplossing zonder in te boeten aan stijl.

Dakbedekking van composiet dakspanen is het meest populaire dakbedekkingsmateriaal en komt voor op meer dan 80 procent van alle huizen. Enkellaagse polymeren voor dakbedekkingen bieden vrij eenvoudige installatieprocessen, zijn kosteneffectief en dragen bij aan de energie-efficiëntie van het interieur voor elk dak waarop ze zijn geïnstalleerd. Metalen daken bieden een langere levensduur dan andere soorten dakbedekkingsmaterialen en gaan 40-70 jaar mee. Sommige insecten en insecten kunnen uw dak en uw huis beschadigen door dakbedekkingsmaterialen en gevelbeplating van uw huis weg te eten.

Als u op zoek bent naar een dak dat bestand is tegen weersinvloeden en lang meegaat, dan is een dakbedekking in leisteen wellicht de beste optie voor u. Hoewel dakbedekking, voorbereiding en correcte installatie altijd belangrijk zijn, kan het materiaal dat u kiest voor uw dak de buitenkant van uw huis naar een hoger niveau tillen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required