Wat is het meest efficiënte dakbedekkingsmateriaal?

Metalen dakbedekking is verreweg een van de beste keuzes die u kunt maken voor uw dak in het algemeen. Ze zijn het meest energiezuinige dak voor residentiële installaties, gaan meer dan 50 jaar mee en vergen zeer weinig onderhoud. Metalen daken zijn erg reflecterend en daarom voelen ze zo warm aan. Bij het overwegen van energiezuinige dakbedekkingsopties is pannendakbedekking een topkandidaat.

Populaire energiezuinige tegelmaterialen voor daken zijn beton, klei en leisteen. Een van de belangrijkste voordelen van dakpannen is het vermogen om lucht gemakkelijk te laten circuleren tussen de afzonderlijke, overlappende tegels. Dit luchtruim fungeert als isolatielaag tussen de dakpannen en het dakterras, waardoor energiebesparing het hele jaar door wordt bevorderd. Pannendaken zijn ook ontworpen om meer zonlicht te reflecteren en minder warmte op te nemen dan andere materialen, wat het energieverbruik en de kosten aanzienlijk verlaagt.

Dit maakt dakpannen tot een bijzonder energiezuinige oplossing voor warme klimaten. U zult ook merken dat als u investeert in een pannendak in aanmerking komt voor federale en nationale belastingkredieten, waarmee u een deel van de installatiekosten kunt compenseren. Traditionele dakbedekkingsproducten dragen naar schatting 20 miljard pond afval bij aan de VS. Ondertussen zijn metalen daksystemen gemaakt van 30% tot 60% gerecycled materiaal, zijn ze 100% recyclebaar en kunnen ze op een bestaand dak worden geïnstalleerd.

Dit vermindert de impact op het milieu en elimineert extra contante kosten. De meeste metalen dakbedekkingsproducten maken gebruik van reflecterende pigmenttechnologie, daar komen we later op terug, waardoor uw huis energiezuiniger wordt en uw maandelijkse energierekeningen tot 40% worden verlaagd. Bovendien zijn deze daken voorzien van in elkaar grijpende panelen die bestand zijn tegen buitenlucht en zware omstandigheden die van invloed kunnen zijn op uw nutsgebruik. Een andere overweging voor huiseigenaren die energiezuinige dakopties onderzoeken, zijn zonnespanen.

Dit is een relatief nieuwe technologie die is ontworpen om eruit te zien als asfaltshingles en dezelfde mate van bescherming biedt, terwijl gebruik wordt gemaakt van zonne-energie. Zonnedakspanen zijn ongeveer even groot als traditionele dakspanen - ongeveer 12 cm breed en 86 centimeter lang, en hebben een hoge conversie-efficiëntie van 10% tot 20%. Dit energiezuinige dakbedekkingsmateriaal kan de energie- en nutskosten van een huis met maar liefst 40% tot 70% verlagen. Elke zonnedakspaan kan tussen de 13 en 63 watt aan energie produceren, afhankelijk van het merk.

Zonnepanelen zijn licht van gewicht en eenvoudig te installeren en net als gewone dakspanen zijn ze ontworpen om bestand te zijn tegen regen, wind en hagel. Ze kunnen ook een investeringsrendement van 70% of meer opleveren en de verkoopwaarde van uw huis verhogen. Merk op dat zonnepanelen ook bovenop de meeste soorten dakbedekking kunnen worden geïnstalleerd. Metalen dakbedekking is het meest energiezuinige dakbedekkingsmateriaal dat momenteel beschikbaar is.

Omdat metaal verhit raakt, kun je het in eerste instantie als een ongepaste keuze beschouwen; toch is dit precies wat het tot een uitstekende optie maakt. Omdat metaal sterk reflecterend en stralend is, worden UV-stralen van de zon van het huis weggereflecteerd. Metalen daken zijn ook brandwerend, met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar. Kies een efficiënt dakbedekkingsmateriaal dat bij uw budget past, zorg ervoor dat het dak licht van kleur is, ventileer uw huis goed en zorg voor voldoende isolatie op uw zolder.

Dakbedekkingsfabrikanten hebben dit enkele jaren geleden erkend en begonnen dakbedekkingsmaterialen te maken die de zonnewarmte beter konden weerkaatsen, in plaats van alles op te nemen, waardoor het gebouw eronder veel moeilijker koel te houden was. Dakisolatie Isolatie is een ander cruciaal onderdeel van het creëren van een echt energiezuinig dak en huis. Als je bedenkt hoe de zon recht naar beneden schijnt op het dak van je huis of je bedrijfspand, is het vrij eenvoudig te begrijpen waarom een dak extreem heet zou worden tijdens de warmere maanden van het jaar. Dit wordt gedaan door het aanbrengen van een reflecterende, koele coating voor het dak of speciale reflecterende korrels, of het nu gaat om een nieuwe installatie of een bestaand dak.

Beste energiezuinige dakkleuren Nu u weet dat lichtere daken warmte beter reflecteren en daarom energiezuiniger zijn, laten we eens kijken naar enkele geweldige kleuren die bij bijna elke huisesthetiek passen. Maar als het erop aankomt, zal een donkerder dak zelden energiezuiniger zijn dan een lichter dak. Asfaltshingles zijn een van de meest voorkomende daktypes die door huiseigenaren worden geïnstalleerd, dankzij hun ongelooflijke betaalbaarheid in vergelijking met andere daktypes. Overweeg dus de materialen en kleuren die in uw dak worden gebruikt om te bepalen welk daksysteem ideaal is voor uw huis.

Reflecterende pigmenttechnologie is een energiezuinige dakcoating die ervoor zorgt dat daken in de zomer warmte kunnen weerkaatsen en in de winter voor superieure isolatie zorgt. Energiezuinige dakspanen die zijn geïnstalleerd door de dakexperts van Allstate Construction Roofing kunnen helpen om de warmte op zolder en eventuele warmte die het huis binnenkomt te verminderen, waardoor uw huis in de zomer koeler blijft en uw airconditioningkosten lager worden. Tegenwoordig zijn er een aantal goede opties om daksystemen te installeren die energiezuinig zijn en die de belasting van uw koelsysteem in de woon- of werkruimte in het gebouw eronder verminderen. Uw dakdekker moet goed thuis zijn in coole dakbedekkingsmaterialen en -technologieën, dus zorg ervoor dat u uw doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie bespreekt voordat u begint met de installatie.

Maar welke dakkleur en welk materiaal is de meest energiezuinige optie voor een woning? Over het algemeen zijn lichtere daken energiezuiniger dan donkere daken. Met meer dan 50 jaar ervaring in de dakbedekkingsbranche, kunnen de professionals van HomeGuard de absoluut beste dakbedekkingsoptie voor u aanbevelen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required