Is het beter om een metalen dak of dakspanen te hebben?

Als je een kleiner budget hebt en het niet erg vindt dat je het dak over 15-20 jaar moet vervangen, dan is een shingledak je betere optie. Of als u meer geld in één keer wilt neerzetten of de gemoedsrust wilt dat uw dak over minstens 60 jaar niet hoeft te worden vervangen, is een metalen dak de beste keuze. Hoewel asfaltshingles bestand zijn tegen vuur, bieden metalen daken de beste weerstand. En hoewel algemeen wordt aangenomen dat hagel gemakkelijk een metalen dak kan aantasten, is dat een mythe.

Metalen daken zijn efficiënter in het omgaan met veelvoorkomende hagelinslagen dan asfaltshingles. Shingle-daken kunnen er netjes en verfijnd uitzien, maar ze hebben niet de vele esthetische opties die metalen dakbedekking biedt. Gordelroos wordt meestal op dakconstructies met houten kozijnen genageld, gelaagd en vanaf het laagste punt naar boven gespreid op een schuin dak. Wanneer een huiseigenaar of eigenaar van een commercieel onroerend goed plotseling een dak moet vervangen, is dit vooraf de voordeligere optie, wat handig kan zijn als u snel een beslissing moet nemen en een dak moet installeren.

Of u nu op zoek bent naar een upgrade van uw huidige woning met een dakvervanging of onlangs een nieuw pand hebt gekocht, het is belangrijk om te weten wat uw dakbedekkingsmogelijkheden zijn. Het ontwerp is voorzien van in elkaar grijpende naden en bevestigingen die het gladde metalen oppervlak aan het dakframe eronder houden, waardoor deze daken sterk en duurzaam zijn en minimaal onderhoud vergen. Asfaltshingles komen vaker voor en het vinden van dakdekkers die bereid zijn om elk asfaltshingdak onmiddellijk te repareren, is vrij eenvoudig. Hoewel er aanzienlijke ontwerpcomplicaties zijn, kunnen woningen die een dak kunnen dragen dat bestaat uit een bodembasis waarin grassen en kleine planten kunnen groeien, vaak in alle seizoenen een aanzienlijke energie-efficiëntie bereiken, en voor de daken zelf zijn vaak vrijwel geen onderhoudskosten, afgezien van het onderhoud van de structuur die ze ondersteunt.

Metalen daken kunnen ook beter isoleren dan andere daktypes en kunnen helpen om uw energiekosten tijdens de koudere maanden te verlagen. De meeste huiseigenaren beschouwen de levensduur van dakbedekkingsmaterialen als een belangrijke overweging wanneer het tijd is om het dak te vervangen. Bij de installatie winnen asfaltshingles echt ten opzichte van duurdere metalen dakbedekkingen, deels vanwege de kosten en uitdagingen die gepaard gaan met het installeren van metalen dakbedekkingen. We weten dat dakonderhoud waarschijnlijk niet uw favoriete bezigheid is, maar regelmatig onderhoud is vereist om ervoor te zorgen dat uw dak zijn volledige levensduur bereikt.

Asfaltshingles vormen in sommige gebieden maar liefst 80% van de markt voor dakbedekkingen; dakspanen zijn al jaren het meest gebruikte dakbedekkingsmateriaal. Gordelroos kan niet eenvoudiger te installeren zijn, en elke dakdekker of aannemer weet precies wat hij moet doen als hij met dit materiaal werkt. Metalen daken staan bekend om hun duurzaamheid en levensduur en gaan vaak langer mee dan dakspanen, maar beide soorten daken moeten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van slijtage. Metalen dakbedekking wordt geleverd in grote platte platen en wordt in de lengterichting gevouwen in een aantal verschillende patrooncategorieën, waaronder gegolfde metalen en metalen dakbedekking met platte naad.

Omdat metaal sterk reflecteert, neemt het minder warmte op, waardoor het dak koeler blijft dan bij de meeste andere daktypen.

Leave a Comment

All fileds with * are required