Gaan metalen daken langer mee dan dakspanen?

Metalen daken kunnen 40-70 jaar meegaan, afhankelijk van het materiaal. Traditionele asfaltdakbedekkingen hebben een geschatte levensduur van ongeveer 12-20 jaar. Bovendien zijn ze ontworpen en geïnstalleerd met bevestigingsclips of schroefgaten met sleuven die thermische beweging van het metaal mogelijk maken bij temperatuurschommelingen zonder dat het na verloop van tijd kapot gaat. Dat betekent dat metalen daken in elk klimaat een gemiddelde levensduur hebben van 50 tot 70 jaar, tegenover 20 tot 25 jaar voor asfaltshingles.

Op een correct geïnstalleerd metalen dak worden doorvoeringen met bijpassend metaal geflitst. Metalen daksystemen worden steeds populairder voor woonhuizen en veel bedrijven geven er ook de voorkeur aan. Metalen daken gaan bijna een leven lang mee voordat ze moeten worden vervangen, terwijl asfaltdaken in die tijd meerdere volledige vervangingen nodig hebben. Ten eerste is het voor de installateurs gemakkelijker om tijdens het rol- en installatieproces op het dak te hanteren en naar boven te transporteren.

Hoewel shingledaken een eigen traditionele uitstraling hebben, worden ze tegenwoordig vervaardigd om het uiterlijk van leisteen, houtsnippers en tegels na te bootsen. Als u een nieuw dak nodig heeft, overweeg dan of u een metalen dak wilt vervangen of een shingledak wilt vervangen. Woningen die in warme klimaten zijn gebouwd, hebben soms baat bij dakbedekking met keramische tegels of dakspanen, wat kan helpen om warmte te reflecteren en af te voeren met hun grotere oppervlakte. Gemeentelijke kwesties — Sommige gemeenschappen of verenigingen van huiseigenaren (VvE's) staan niet toe dat metalen dakbedekkingen worden geïnstalleerd op een nieuwe of bestaande woning die onder hun jurisdictie valt.

Maar nu zijn er verschillende opties die aandacht verdienen, met name metaal, het op een na populairste dakbedekkingsmateriaal dankzij zijn duurzaamheid, lange levensduur en een brede keuze aan stijlen. Asfaltshingles komen vaker voor en het vinden van dakdekkers die bereid zijn om elk asfaltshingdak onmiddellijk te repareren, is vrij eenvoudig. Er is vrijwel geen ruimte om fouten te maken, daarom moet een metalen dakbedekking worden geïnstalleerd door een geschoolde vakman. Arbeidsintensiever — Metalen dakbedekking is een nauwkeurige installatie die veel minder vergevingsgezind is dan een dakspaandakinstallatie.

Als u bijvoorbeeld ergens woont waar harde wind, extreme hitte of kou dreigt, kan een metalen dakbedekking helpen om een aantal van deze zorgen weg te nemen. U kunt een deel van de kosten van een metalen dak verderop terugverdienen, omdat u het waarschijnlijk nooit hoeft te vervangen. Zelfs als het shingledak 20 jaar meegaat, zou u ongeveer drie keer moeten betalen voor een shingledak en ongeveer één keer in een periode van 60 jaar voor een metalen dak, waardoor het metalen dak een voordeligere keuze is. Beperkt gekwalificeerde aannemers — Het vinden van een gekwalificeerde en ervaren aannemer of installateur voor metalen dakbedekkingen zal een installatie maken of breken, vooral omdat bijna alle mogelijke problemen met metalen dakbedekkingen het gevolg zijn van een installatiefout.

Leave a Comment

All fileds with * are required