Wat is de goedkoopste manier om een huis van dak te voorzien?

Als u een beperkt budget heeft, zijn asfaltshingles het meest kosteneffectieve dakbedekkingsmateriaal voor uw aanstaande dakvervanging. Hoewel asfalt het goedkoopste dakbedekkingsmateriaal is, zijn er 3 verschillende soorten asfaltshingles die in prijs variëren en van invloed zijn op hoeveel u uitgeeft aan het vervangen van uw dak. Houtshingles en shakes gaan langer mee dan asfaltshingles (30-50 jaar), zorgen voor betere isolatie en hebben een klassieke uitstraling. Metalen dakbedekking is een klassiek Amerikaans dakbedekkingsmateriaal en ziet er stijlvol uit.

De prijs van metalen daken loopt sterk uiteen. Aan de lage kant zijn metalen daken iets duurder dan asfalt en gaan ze veel langer mee. Aan de hoge kant kunnen ze meerdere keren zoveel kosten. Aluminium en gegalvaniseerd metaal behoren tot de goedkoopste opties voor metalen dakbedekking.

Zink en koper behoren tot de duurste. Leisteen is een natuurlijk materiaal, een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, en het meest duurzame. Het is ook een van de duurste. Een dak in leisteen gaat echter 75-150 jaar mee, waardoor het op de lange termijn goedkoper is.

Zonneglas combineert het vermogen van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken met een hoge energie-efficiëntie, een uitstekende hagelscore en een levenslange garantie. Simpel gezegd, het absoluut goedkoopste dakbedekkingsmateriaal alleen al op basis van de kosten zijn asfaltshingles. Sommige andere opties zijn echter duurder voor de initiële prijs, maar gaan langer mee, zoals houten dakspanen, metalen dakspanen, leistenen dakspanen en dakspanen van zonneglas. Asfaltshingles zijn vooraf het meest betaalbaar, maar op de lange termijn kunnen ze soms meer kosten dan andere opties.

Wanneer u eenvoudig een laag nieuwe dakspanen over beschadigde delen van uw dak aanbrengt, is dakspanen doorgaans een veel goedkoper project dan een volledig dak vervangen. U kunt uw verzekering waarschijnlijk niet gebruiken om al uw daken te betalen — aangezien de meeste schade wordt veroorzaakt door veroudering en niet wordt gedekt — maar u kunt uw polis gebruiken om alles te betalen dat u anders zelf had moeten betalen bij dakbedekking. Als u de tijd, de juiste apparatuur en hoogtevrees heeft, kunt u kosten besparen door oude dakbedekkingen te verwijderen voordat de installateur arriveert. Hoewel één type dakbedekkingsmateriaal bijvoorbeeld misschien het goedkoopst is, kan het slechts 5-10 jaar meegaan.

Asfalttegels zijn het goedkoopste en meest populaire dakbedekkingsmateriaal, maar andere materialen zoals hout, metaal en leisteen hebben een langere levensduur en bieden een betere isolatie en duurzaamheid. Er zijn geen vaste regels om de twee soorten groendaken te definiëren, maar over het algemeen heeft een uitgebreid groendak een geringe groeidiepte (minder dan 15 cm) waardoor er minder water nodig is en een kleine selectie van planten mogelijk is. Het afscheuren van het oude dak vormt geen groot percentage van de dakkosten en is naar mijn mening het verhogen van het risico en het verlies van de garantiedekking niet waard. Als u zich zorgen maakt over de kosten van het vervangen van uw hele dak, kunt u een professional vragen of een dakbedekking voor u geschikt is.

Tips om dakreparaties betaalbaarder te maken, zijn onder meer het regelmatig inspecteren van uw dak op kleine beschadigingen of dakspanen die mogelijk moeten worden gerepareerd om te voorkomen dat problemen zich verspreiden of erger worden. Begrijp de grootte en complexiteit van uw dak en weet welke materialen u precies wilt laten installeren voordat u met aannemers praat. Intensieve groendaken hebben meer grond (en dus meer gewicht bovenop uw huis), waardoor er een grotere verscheidenheid aan planten mogelijk is, maar meer onderhoud en water nodig is. Asfaltshingles zijn het meest kosteneffectieve dakbedekkingsmateriaal dat eenvoudiger te installeren is en lage installatiekosten vooraf heeft.

Uw dakdekker geeft er misschien de voorkeur aan om de verhuizing zelf uit te voeren en u wilt op zijn minst weten hoeveel u spaart voor de hoeveelheid werk die u gaat doen. Dus als je geen haast hebt om je nieuwe dak te kopen of al in de lente of winter bent, kun je overwegen om rond deze tijd een team in te plannen om je nieuwe kamer toe te voegen.

Leave a Comment

All fileds with * are required