Kun je een dak maken bij harde wind?

Dit product is ideaal als u zich vooral zorgen maakt over schade door wind of tornado's. Daken zijn erg gevoelig voor windschade, mede omdat harde wind de daken niet gelijkmatig raakt. Integendeel, wind heeft de neiging om schade toe te brengen aan de randen van het dak, of aan delen van het dak die al los zitten. Deze losse delen van het dak zijn gemakkelijke doelwitten, omdat wind loszittende dakspanen gemakkelijker kan scheuren, waardoor een kettingreactie ontstaat.

Daken worden ook vaak beschadigd door vallende voorwerpen en puin. Uiteindelijk kan uw dak na langdurige windschade gaan lekken of rotten als gevolg van blootstelling aan water. Stormwinden kunnen dakspanen van een dak scheuren, waardoor het oppervlak aan de elementen wordt blootgesteld. Wanneer dit gebeurt, blijft de schade niet beperkt tot de gordelroos.

Zonder de gordelroos drijven harde wind en intense regenbuien het water diep in de dakstructuur. Zelfs nadat de regen is gestopt, blijft het water de binnenste lagen van uw dak beschadigen. Uiteindelijk kan lekkend water de ondervloer verpesten, rotten en kromtrekken, en zelfs het frame dat het dak op zijn plaats houdt verzwakken. De meeste gordelroos is bestand tegen winden van 90 km/u of meer, maar sommige schade kan beginnen bij winden tot „laag” als „50 mph”.

Elke keer dat het hard waait, is het verstandig om naar buiten te gaan en door het huis te lopen om de dakbedekking te onderzoeken op eventuele schade. Metalen daksystemen zijn duurder dan goedkope dakspanen, maar ze gaan langer mee en zijn duurzamer dan alle andere soorten dakbedekking. Leisteentegels zijn een milieuvriendelijkere optie, die veel huiseigenaren aanspreekt. Ze zijn meestal zwaarder dan andere opties en kosten veel meer, ondanks dat hun gemiddelde windsnelheid en weerstand een stuk lager is (ongeveer 110 mph) en de tegels veel schade kunnen aanrichten als ze losraken.

Kwalitatief vakmanschap is van cruciaal belang voor een dak in leistenen. Asfaltshingles zijn een veelgebruikte keuze omdat ze goedkoper zijn dan andere dakbedekkingsmaterialen. Ze zijn echter niet ontworpen om wind van meer dan 110 km/u te weerstaan, en de oudere, gerecyclede of teruggewonnen asfaltshingles hebben slechts een windweerstand van 50 mph. Ze zijn niet het beste daktype voor orkanen, vooral niet voor huizen in Florida.

Geld besparen op de eerste dakbedekking is misschien geen goed idee als u het vaker opnieuw moet doen. Realistisch gezien is de typische levensduur van asfaltshingles in het barre weer en de frequente orkaanomstandigheden in Florida slechts 15 jaar. Sommige huiseigenaren kiezen ervoor om verdere verstevigingen aan te brengen op hun asfaltdak, maar dit kan een dure optie zijn, zelfs in vergelijking met metalen dakbedekking, vooral als deze met terugwerkende kracht wordt gemonteerd om te voldoen aan nieuwere veiligheidsnormen. De financieringsopties van PACE bieden u de middelen om het beter te doen.

Wood shakes zijn rustieke houten dakspanen gemaakt van gespleten boomstammen. Ze zijn beter bestand tegen de wind dan tegels van klei, beton of leisteen, maar niet zo goed als metaal. Ze zijn een duurdere optie dan asfaltshingles en kunnen behoorlijk duur zijn als je kiest voor traditionele, handgemaakte shakes. Kromming van de dakrand door afbladderende dakspanen De randen en andere drukpunten op het dak lopen het meest waarschijnlijk schade op door de wind.

Doe-het-zelf-benaderingen van dakreparaties en -installaties leiden vaak tot fouten waardoor een dak nog kwetsbaarder wordt voor windschade. Het beste dakmateriaal voor Florida is niet het enige waar u aan moet denken om ervoor te zorgen dat uw dak orkaanbestendig is. Bescherm ook dakventilatieopeningen, ventilatieopeningen en andere secundaire systemen tegen opwaartse druk om kwetsbaarheden voor uw dak en huis te voorkomen. Maar hoe vaak denk je aan het belangrijkste deel van het huis, het dak? Het dak van je huis beschermt alles waar je van houdt.

Sterke wind kan uw dak op elk moment aantasten, en de beste verdediging is om dakbedekking te installeren die speciaal is ontworpen om bestand te zijn tegen harde wind. Na een zware orkaan (of meerdere) zijn op daken in het getroffen gebied vaak maanden of zelfs jaren felblauwe dekzeilen aangebracht, terwijl dakbedekkingsbedrijven zich haasten om ze allemaal te repareren. En ironisch genoeg is door de wind geblazen puin een van de grootste factoren voor schade aan een dak, vaak het puin van defecte daken van andere mensen. Het bestaat uit meerdere lagen en bevat een sterke bevestiging van het dak aan de muren van het huis, het juiste ontwerp voor de vorm van het huis, een goed dakbedekking, de beste onderlaag en tot slot de juiste toplaag.

Lange en dramatische uitsteeksels zien er misschien mooi uit, maar het dak kan defect raken als er harde wind onder die grote uitsteeksels omhoog komt en het dakterras omhoog trekt. Er ontbreken volledige dakspanen op het dak Een van de gemakkelijkste manieren om te zien dat u een door de wind beschadigd dak heeft, is het verlies van hele dakspanen. Houd er rekening mee dat verlengde luifels en extra veranda's ook kunnen werken als uitsteeksels om wind op te vangen en uw dak in gevaar te brengen. De wind heeft de neiging om de hoeken van een dak en de ruggen bijzonder hard te raken — overweeg dus om een plaatselijke aannemer uw dak te laten inspecteren na een zware storm.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required