Is een metalen dak de meerprijs waard?

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat metalen daken die zijn gerenoveerd met metalen dakbedekking met staande naad 85% tot 95% van de kosten terugverdienen. Deze verkoopwaardestijgingen bedragen respectievelijk 1% tot 6% ten opzichte van huizen die bedekt zijn met asfaltshingles. Metalen daken hebben niet het regelmatige onderhoud nodig dat asfaltshingles vereisen, wat een dure post in uw budget kan zijn. Het enige wat ze nodig hebben, zijn periodieke inspecties om er zeker van te zijn dat alles er goed uitziet en dat er geen reparaties nodig zijn.

Dus, is een metalen dakbedekking de meerprijs waard? Als je van plan bent om nog een tijdje in huis te blijven en je wilt het in de toekomst niet meer hoeven te vervangen (of als je grote problemen hebt met de ijsdam), absoluut. Je zou één keer kunnen betalen voor een metalen dak of je zou uiteindelijk twee keer kunnen betalen voor een asfaltdak. Eén keer voor het metalen dak betalen en van de voordelen profiteren is een goede keuze. Als we kijken naar effecten op lange termijn, kan het zeker zinvol zijn.

Maar hoeveel van ons zien er zo lang uit? De reden dat asfalt nog steeds de overhand heeft in de sector is de betaalbaarheid. Als huiseigenaren samen met een familiereis naar Hawaï moeten kiezen tussen een metalen dak of een asfaltdak, zullen veel mensen „aloha” zeggen tegen metalen dakbedekking en „aloha” tegen asfaltdaken. De installatiekosten voor een metalen dak kunnen drie tot zeven keer hoger zijn dan de kosten voor een shingledak. Het is cruciaal om naar de eigenschappen van dakspanen en metalen daken te kijken om te bepalen welk type dak voor u het meest zinvol is.

Hoewel het gebruikelijk is dat asfaltdaken tussen de 12 en 20 jaar meegaan, kun je, afhankelijk van hoe regelmatig ze worden onderhouden, verwachten dat een metalen dak tot 70 jaar of langer meegaat, afhankelijk van het materiaal. Als uw dak schuin staat, is een metalen dak nog voordeliger omdat de kans op schade groter is op vlakke oppervlakken. U kunt rondrijden om te zien wat er op de daken van uw buren staat en ontdekken dat velen asfaltshingles hebben, terwijl anderen dakpannen, cederhout of metalen daken hebben. Staande naad- Dit is meestal het eerste type dakbedekking waar mensen aan denken als ze „metalen dak” horen.

Als u gelooft in de waarde van een metalen dak, praat dan met een ervaren dakdekker over de verschillende beschikbare dakbedekkingsmaterialen en beslis welke het meest geschikt is voor uw huis. De kosten voor metalen dakbedekking kunnen in het begin hoger zijn, maar u krijgt minder snel te maken met lekke banden, breuken, scheuren en lekken in een metalen dak dan in een dakspaan. Als het tijd is om het dak in uw huis te upgraden, of als u een nieuw dak gaat bouwen, weet u dat er veel interessante dakbedekkingsopties beschikbaar zijn. Aangezien metalen daken steeds populairder worden dankzij hun levensduur en energiebesparende voordelen, hebben huizen met metalen daken, met name stalen dakbedekking, een iets betere inruilwaarde dan huizen met shingledaken.

Een asfaltdak bevindt zich precies op uw dakterras; warmte wordt doorgeleid, die vervolgens naar de rest van de zolder wordt uitgestraald. Ze variëren echter sterk in kwaliteit, afhankelijk van of het gaat om het dak boven McNugget-consumenten of het dak boven toekomstige McNuggets. En in feite kost een metalen dak gedurende zo'n levensduur zelfs minder dan andere dakbedekkingen die moeten worden vervangen. Metalen daken zijn uitstekend in het weerkaatsen van de UV- en infraroodstralen van de zon die ervoor zorgen dat het dak opwarmt.

Leave a Comment

All fileds with * are required