Wat is het meest windbestendige dakbedekkingsmateriaal?

Metalen dakbedekking Een metalen dak is bestand tegen orkanen tot 160 km/u en is daarmee de meest windbestendige oplossing. Metalen daksystemen zijn duurder dan goedkope dakspanen, maar ze gaan langer mee en zijn duurzamer dan alle andere soorten dakbedekking. Het belangrijkste voordeel van kleitegels op het gebied van windbestendigheid is hun gewicht. Lichtere dakspanen van asfalt en glasvezel zijn gewoon gemakkelijker te omzeilen dan goed geïnstalleerde en vastgezette kleitegels.

Vooral sterke orkaanwinden kunnen echter kleitegels rondgooien en vliegende kleitegels zijn aanzienlijk gevaarlijker dan rondvliegende asfaltshingles, wat een nadeel is. U kent dakspanen zeker als dakbedekkingsmateriaal, aangezien dit een van de meest populaire keuzes ter wereld is. Glasvezeldakspanen zijn met name een goede keuze in gebieden met veel wind, omdat het een sterk product is dat waarschijnlijk niet uit elkaar zal vallen. Het is niet alleen belangrijk om een goed product te kiezen, zoals een hoogwaardige glasvezeldakspaan, maar je moet er ook zeker van zijn dat die dakspanen op de juiste manier zijn geïnstalleerd.

Veel dakproblemen ontstaan niet door slechte materialen, maar eerder door slecht vakmanschap. Het installeren van gordelroos volgens de aanbevelingen van de fabrikant is de beste manier om optimale prestaties uit het product te halen. Een andere populaire optie voor windbestendige dakbedekking is metalen dakbedekking, een van de duurzamere dakbedekkingsmaterialen die in het algemeen beschikbaar zijn. In tegenstelling tot asfaltshingles zou een metalen dak eenvoudiger te installeren zijn, minder onderhoud vergen en onder alle weersomstandigheden goed presteren.

Het kan echter gemakkelijk deuken en ook nogal luidruchtig zijn tijdens stormen. Deze strip is speciaal ontworpen om te voorkomen dat gordelroos door de bevestigingen (spijkerkoppen) trekt, een veel voorkomende vorm van dakwindschade. Zorg er bij het plaatsen van een nieuw dak voor dat verrot of vochtig hout wordt verwijderd en dat spaanplaat wordt vervangen door sterker, zwaarder multiplex. Het beste dakbedekkingsmateriaal voor harde wind combineert de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die momenteel op de markt zijn, een impactklasse 4 en een garantiebescherming tot 50 jaar, met de esthetische aantrekkingskracht die veeleisende huiseigenaren naar daken van leisteen, ceder en Spaanse dakpannen trekt.

Bescherm ook dakventilatieopeningen, ventilatieopeningen en andere secundaire systemen tegen opwaartse druk om kwetsbaarheden voor uw dak en huis te voorkomen. Het maakt niet uit wat voor soort wind je regio ervaart, je wilt een dak dat voorkomt dat regen het onderliggende dek binnendringt. Een intelligente plattegrond kan de windbelasting op het daksysteem van uw huis verminderen, waardoor de kans op uitval kleiner wordt. Wanneer u klaar bent om dakbedekkingsmateriaal te kiezen voor uw huis in een gebied met veel wind, moet u rekening houden met de volgende drie opties.

Een dakdekker in het „favoriete dakdekkersprogramma” van GAF zal eerder suggereren dat GAF de beste dakspanen biedt. Als u in een gebied woont dat gevoelig is voor harde wind, moet u goed nadenken over de materialen die u gaat gebruiken om uw dak te bedekken. Houten daken doen het beter, maar naarmate een houten dak ouder wordt, wordt het broos en kan het splijten, waardoor het dak extreem gevoelig is voor hagelschade. Pannendaken kunnen beschadigd raken door er gewoon op te lopen, dus je kunt je alleen maar voorstellen welke schade hagel of stormpuin kan aanrichten.

Sommige dakdekkers zullen zweren bij GAF-asfaltshingles, terwijl anderen zullen zeggen dat Owens Corning of een ander merk beter is. Staal is het ideale substraat voor een dak vanwege de duurzaamheid en het feit dat het gemakkelijk in verschillende vormen en texturen kan worden „gestempeld”. Gebieden die gevoelig zijn voor harde wind hebben bijvoorbeeld een speciale dakbedekking nodig die sterk genoeg is om harde wind bij slecht weer aan te kunnen. Houd er rekening mee dat verlengde luifels en extra veranda's ook kunnen werken als uitsteeksels om wind op te vangen en uw dak in gevaar te brengen.

Een windbestendig dakbedekkingsmateriaal helpt u niet veel als het terrassysteem hieronder niet goed is.

Leave a Comment

All fileds with * are required