Welke dakbedekking heeft de langste levensduur?

Dakbedekkingsmateriaal dat het langst meegaat, zijn tegels van beton, klei of leisteen. Deze materialen presteren aanzienlijk beter dan andere natuurlijke producten zoals houtsnippers of andere gefabriceerde dakbedekkingsmaterialen, waaronder asfaltshingles en metalen dakbedekkingen. Het is belangrijk om te onthouden dat materialen niet alles zijn als het gaat om dakbedekking. Naast het kiezen van het juiste type, is het belangrijk om een merk dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit.

Hoewel houten dakspanen in het algemeen bijvoorbeeld naar schatting 15 tot 20 jaar meegaan, zal het kiezen voor dakspanen van lage kwaliteit om een paar dollar te besparen waarschijnlijk een paar jaar van zijn levensduur verkorten. Het kiezen van materialen van slechte kwaliteit, ongeacht het type, zal altijd resulteren in een kortere levensduur dan wanneer u zou kiezen voor materiaal van hogere kwaliteit. Als het gaat om pannendaken, hebben de meeste huizen in Arizona kleitegels. U zult echter af en toe een huis met leistenen tegels zien.

Leistenen daken hebben een van de langste levensverwachtingen van alle dakbedekkingen, variërend van 75 tot 200 jaar. Fabrikanten van leisteentegels bieden garanties die variëren van 50 jaar tot een leven. Leisteen is uitstekend bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind of wisselende temperaturen. Het heeft ook niet veel onderhoud nodig, omdat leisteen bijna geen vocht vasthoudt.

Houten dakspandaken zijn een zeer aantrekkelijke optie als het gaat om dakbedekkingsmaterialen. Ze winnen aan populariteit bij huiseigenaren vanwege de goede isolatie (zowel warmte binnen in de winter als buiten tijdens de zomer) en de extra maatvastheid die ze aan een huis toevoegen. Meestal worden daken met houten dakspanen (of zelfs houtsnippers) gemaakt van cederhout of sequoia, beide ongelooflijk harde, duurzame houtsoorten die bestand zijn tegen zwelling en algengroei. De gemiddelde levensduur van een houten shingledak is 25 tot 30 jaar, maar een goed onderhouden dak kan wel 50 jaar meegaan.

Goed onderhoud omvat het onmiddellijk vervangen van gespleten of gebarsten dakspanen en het mosvrij houden van het dak. Regelmatige inspecties, vooral na stormen, zijn van cruciaal belang voor de levensduur van houten dakspandaken. Een asfaltdak gaat tegenwoordig doorgaans ongeveer 30 jaar mee. Dakbedekking van koper, kleitegels en leisteen gaat meer dan 100 jaar mee.

De nieuwste generatie platte dakmembranen gaan bij goed onderhoud ongeveer 30 jaar mee. De meeste asfaltshingdaken wegen tussen de 225 en 325 pond per vierkante voet, terwijl daken van kleipannen variëren van 850 tot 950 pond per vierkante voet. Metalen daken met staande naad zijn een relatief nieuw product, vooral voor residentiële installaties, dus het inschatten van hun levensverwachting kan moeilijk zijn. Een maar al te vaak voorkomende reden voor het voortijdig falen van pannendaken is bijvoorbeeld het gebruik van bevestigingsmiddelen en latten van lage kwaliteit, die lang niet werken voordat de tegels zelf zouden zijn.

Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat meestal wordt gebruikt op platte daken met een zeer lichte helling. Als het tijd is om een nieuw dak te overwegen, neem dan contact op met plaatselijke dakdekkers voor meerdere offertes over de kosten van een vervanging. Voorzichtigheid is geboden bij het vervangen van een asfaltdak door een kleipannendak om ervoor te zorgen dat het frame van het huis bestand is tegen het gewicht van het nieuwe dak. Leistenen daken zijn meestal onderhoudsvrij en moeten periodiek worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat alle gootstukken in goede staat zijn en dat alle kapotte dakpannen worden vervangen.

Aangezien dit dak misschien wel de hele tijd meegaat dat iemand in een huis woont, zijn metalen daken met staande naad vaak de meest kosteneffectieve optie, zelfs meer dan de meer populaire asfaltdakspaan. Dus als uw dakbedekkingsmaterialen klei, leisteen of beton zijn, is de keuze aan kleuren beperkt, ook al blijven de bouwkosten hoog. We zagen zelfs op de website van een aannemer een algemene uitspraak doen dat EPDM-daken maar 12 jaar meegaan, wat volkomen absurd is. Wanneer uw asfaltshingles tussen de 15 en 20 jaar oud worden, of als uw dak stormschade heeft opgelopen, moet u een dakinspectie overwegen om te bepalen of u een vervanging nodig heeft.

Als u wilt dat uw dak meer dan 100 jaar meegaat, is een ontwerp met leisteen het ontwerp dat u moet overwegen voor uw huis. Om ervoor te zorgen dat uw kleipannendak zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om uw dak goed te reinigen. Er zijn veel verschillende dakbedekkingsopties op de markt en elk biedt iets anders en de levensduur is een belangrijke factor. Een dak is geen kleine investering, dus of u nu een nieuw dak bouwt of een oud dak vervangt, u wilt dat het zo lang mogelijk meegaat.

Een dak dat regelmatig wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of extreme weersomstandigheden, gaat niet zo lang mee als een dak in een meer gematigde omgeving. .

Leave a Comment

All fileds with * are required