Welk daksysteem gaat meer dan 70 jaar mee?

Metalen dakbedekking wordt steeds populairder, grotendeels vanwege de lange levensduur en duurzaamheid. Metalen daken gaan tot 70 jaar mee, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over een vervanging van het dak, hoewel de initiële installatieprijs sterk kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van het metaal. Een dak is geen kleine investering, dus of u nu een nieuw dak bouwt of een oud dak vervangt, u wilt dat het zo lang mogelijk meegaat. Natuurlijk zijn er veel factoren die bijdragen aan hoe lang uw dak meegaat.

Sommige hiervan heb je niet in de hand, zoals het weer en de omgeving waarin je woont. Een dak dat regelmatig wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of extreme weersomstandigheden, gaat niet zo lang mee als een dak in een meer gematigde omgeving. Industriële vervuiling zal ook een negatief effect hebben op dakbedekkingsmaterialen. Dus hoewel klei, beton en leisteen de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen zijn, zijn ze misschien niet noodzakelijk geschikt voor u.

Natuurlijk zijn dit slechts ruwe schattingen, en, zoals we eerder al zeiden, kunnen daken door veel factoren worden beïnvloed. Het beste wat u kunt doen bij het kiezen van uw dakbedekkingsmaterialen is om met uw aannemer te overleggen wat het meest geschikt is voor uw situatie en budget. Krijg een idee van de kosten voor het vervangen van uw dak met onze dakbedekkingsbedrijf Detroit services. Of u nu een dak op een nieuw huis plaatst of uw bestaande dak een totale make-over nodig heeft, er zijn veel materialen beschikbaar.

Maar welke dakstijl u ook heeft, metalen daken kunnen een aantrekkelijke optie zijn vanwege hun lange levensduur, minimaal onderhoud en energie-efficiëntie. Materiaalkeuzes omvatten staal (gegalvaniseerd, galvalume of weersinvloeden), aluminium, koper, zink en tin. Productsoorten zijn verticale naden, voorgevormde panelen en panelen met korrelige coating. Dankzij de stijlkeuzes kunt u de uitstraling van dakspanen, leisteen, tegels, shakes of verticale panelen creëren.

Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, gelabeld en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen op het gebied van wind-, brand- en slagvastheid. Houd er ook rekening mee dat de installatie kan variëren afhankelijk van geografische locatie, richtlijnen van de fabrikant en als gevolg van lokale bouwvoorschriften. Gemodificeerde vervanging van bitumendaken wordt doorgaans veroorzaakt door twee factoren: ouderdom en schade. Kort gezegd: als huurders, vastgoedbeheerders of eigenaren gemodificeerde daklekken van bitumen zien, hebben ze waarschijnlijk onherstelbare waterschade veroorzaakt aan het systeem en aan structurele elementen zoals balken en dragende muren.

Reken op ongeveer 40-60 jaar van aluminium, hoewel het totale assortiment 40-70 jaar is voor met Kynar 500 gecoate aluminium dakpanelen. Zelfs als een commercieel, industrieel of institutioneel gebouw geen duidelijke tekenen van waterschade vertoont, is het cruciaal om contact op te nemen met een dienstverlener voor aangepaste bitumeninstallaties en een dakinspectie in te plannen. Een gemodificeerd bitumendak, of modbit, lijkt op een bebouwd dak, maar maakt gebruik van een enkele laag materiaal gemaakt van asfaltbitumen, gemodificeerd met polymeren en versterkt met glasvezel of polyester. Afhankelijk van het metaal zijn corrosie, weersschade, vervaging en algemeen verlies van visuele aantrekkingskracht aanwijzingen dat het tijd is om een nieuw dak te kopen.

Dit stelt eigenaren en beheerders van gebouwen in staat om een fakkeldak te repareren en de kosten van een totale vervanging te vermijden voordat het verouderd is. Een ervaren dakdekker kan u helpen lekkages en grote problemen te voorkomen en een daksysteem te leveren dat tientallen jaren meegaat. Een dakinstallatie van gemodificeerd bitumen wordt beschouwd als een marktleider op het gebied van weersbestendigheid, levensduur en kosteneffectiviteit. Om de langste levensduur van een cederhouten dakbedekking te krijgen, moet de ceder dus proactief worden gereinigd, gekleurd en verzegeld als dat nodig is.

Wanneer we de opties bespreken met een servicebedrijf voor aangepaste bitumendaken, overtreffen twee systemen vele andere. Ervaren reparatietechnici voor noodgevallen beveiligen het dakterras met dekzeilen, krimpfolie en ander materiaal om onnodig verlies van waterschade te voorkomen. Deze combinatie van materialen geeft de daken een uitstekende weerstand tegen lekken, UV, warmte-inval en scheuren. Zelfs als u de klus uiteindelijk zelf gaat klaren, zal een gekwalificeerde dakdekker u wijzen op moeilijke aspecten of mogelijke problemen met uw dakinstallatie die een ongetraind oog zou missen.

Een BUR (Built-Up Roof) bestaat uit heet teer- en teerpapier, of glasvezel, in lagen aangebracht en afgewerkt met grind. Een nauwkeurig gemodificeerd bitumenmembraandak biedt tientallen jaren bescherming tegen waterschade wanneer het adequaat wordt onderhouden en regelmatig wordt geïnspecteerd. Wanneer u zich voorbereidt op een dakvervanging of dakonderhoud, moet u rekening houden met uw opties en een keuze maken die past bij uw budget en veiligheidsproblemen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required