Wat is beter een metalen dak of dakspanen?

Huiseigenaren houden van het idee om nog maar één dak in hun leven te kopen in plaats van mogelijk meerdere. Metalen dakbedekking presteert beter dan dakspanen in geval van hagel en andere zware weersomstandigheden. Hoewel asfaltshingles bestand zijn tegen vuur, bieden metalen daken de beste weerstand. En hoewel algemeen wordt aangenomen dat hagel gemakkelijk een metalen dak kan aantasten, is dat een mythe.

Metalen daken zijn efficiënter in het omgaan met veelvoorkomende hagelinslagen dan asfaltshingles. Als we de onderhoudsbehoeften voor een metalen dak vergelijken met dakspanen, zijn metalen daken de duidelijke winnaar. Metalen daken hebben weinig onderhoud nodig, terwijl het onderhouden van uw dak met dakspanen veel ingewikkelder is. Ze zijn gevoelig voor schimmel en meeldauw, en u hebt meer kans op schade aan individuele dakspanen, zoals scheuren, afbladderen of verlies.

Het is altijd een goed idee om vervangende dakspanen bij de hand te hebben om te voorkomen dat u te maken krijgt met dakshingles die niet meer leverbaar zijn als u ooit reparaties nodig heeft in de toekomst. Een van de grootste vergelijkingsvragen die we krijgen is: „Is een metalen dak goedkoper dan dakspanen? Zowel een nieuw metalen dak als een asfaltdak zullen een investering zijn. Wat je ook kiest, het zal niet goedkoop zijn. Een metalen dak is gemaakt van grote metalen platen, waarvan enkele van de meest voorkomende soorten staal, aluminium, tin en koper zijn.

Over het algemeen zijn metalen daken duurder in de initiële constructie (en in bepaalde gevallen aanzienlijk meer), maar vergen ze doorgaans ook minder onderhoud. Misschien bent u geïnteresseerd in deze vragen over dakvervanging en kortingen op dakmateriaalverzekeringen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt. Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, gelabeld en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen op het gebied van wind-, brand- en slagvastheid. Fabrikanten en dakbedekkers raden over het algemeen af om zelf dakbedekkingsprojecten uit te voeren, ongeacht het materiaal, omdat doe-het-zelffouten kostbaar (en potentieel gevaarlijk) kunnen zijn.

Huizen met metalen daken worden meestal voor iets hogere prijzen verkocht, waarschijnlijk vanwege de lange levensduur van het materiaal en de populariteit van het materiaal in de afgelopen jaren. Huiseigenaren met metalen daken melden doorgaans minder problemen met opgehoopte sneeuw en neerslag (in vergelijking met huiseigenaren met dakspandaken). Als u het geld heeft om in uw huis te investeren, zijn de cosmetische en praktische verbeteringen van een metalen dak waarschijnlijk de moeite waard. Een metalen dak heeft misschien hogere initiële kosten, maar biedt enkele voordelen op lange termijn om het prijskaartje te rechtvaardigen.

De meeste schattingen komen binnen 40 tot 70 jaar, maar naarmate de materialen blijven verbeteren, zal de levensduur van nieuwere metalen daken naar verwachting stijgen in plaats van dalen. Bovendien zijn metalen daken moeilijker (en duurder) te repareren of te vervangen, of het nu gaat om onjuiste installatie of schade. De milieu-impact van de productie van metalen dakproducten is vergelijkbaar met dezelfde metingen op de productie van asfaltshingles. Metalen dakbedekking kost over het algemeen iets meer per vierkante voet dan alternatieven voor asfaltdakspanen, soms met een grootte van twee of drie.

Metalen daken zijn ook extreem duurzaam en stevig genoeg om bestand te zijn tegen extreme weersomstandigheden, van harde wind tot zware sneeuwval. Asfaltshingles zijn goedkoop en gemakkelijk te onderhouden, maar hebben meestal meer onderhoud nodig dan een metalen dak.

Leave a Comment

All fileds with * are required