Wat is eenvoudiger om dakspanen of metalen dak te installeren?

Gordelroos heeft doorgaans een lagere prijs omdat ze eenvoudiger te installeren zijn. Metalen daken vereisen daarentegen meer gespecialiseerde kennis om te installeren, en het materiaal zelf is duurder. 4 dagen geleden Asfaltshingles zijn goedkoop en gemakkelijk te onderhouden, maar vereisen meestal meer onderhoud dan een metalen dak. Gordelroos kan wegglijden, uiteenvallen en bij voldoende slijtage door de elementen eraf vallen.

Vervangingen inschuiven en vastspijkeren is eenvoudig genoeg, maar we raden om veiligheidsredenen altijd aan om een professionele dakdekker te raadplegen. Shingle-dakbedekking is eenvoudiger te installeren dan metalen dakbedekking. Dit betekent dat u meer aannemersopties hebt voor uw werkopdracht. Veel aannemers hebben ervaring met gordelroos, dus u kunt gerust snel een gekwalificeerde professional vinden.

Als we de duurzaamheid van een metalen dak vergelijken met dakspanen, zijn metalen daken over het algemeen veel duurzamer. Ze zijn beter bestand tegen hagel en harde wind, en bovendien zijn ze ongevoelig voor schimmel- en vochtschade, die beide vaak van invloed kunnen zijn op dakshingles. Met dat in gedachten zal een metalen dak altijd duurder zijn dan dakspanen. Niet alleen kosten de metalen panelen zelf meer dan asfaltshingles, maar een metalen dak vereist ook meer vaardigheid en arbeid om te installeren.

Opdringerige installatie — Gordelroos wordt aan het dak bevestigd met spijkers die door het oppervlak van de dakspaan naar het dakterras eronder gaan. Metalen dakbedekking wordt geleverd in grote platte platen en wordt in de lengterichting gevouwen in een aantal verschillende patrooncategorieën, waaronder gegolfde metalen en metalen dakbedekking met platte naad. Of als u meer geld in één keer wilt neerzetten of de gemoedsrust wilt dat uw dak over minstens 60 jaar niet hoeft te worden vervangen, is een metalen dak de beste keuze. Waar metalen dakbedekkingen 50-100 jaar meegaan, gaat een shingledak zelden langer dan 25 jaar mee.

Of als u in een zeer milde omgeving woont waar u zich minder zorgen maakt over extreem weer, dan werkt een shingledak ook prima. Hogere vastgoedwaarde — Aangezien metalen dakbedekking langer meegaat en op korte termijn hogere eenmalige kosten met zich meebrengt, heeft een gebouw met een metalen dak een hogere vastgoedwaarde (doorgaans 1-6% hoger). Het kan zijn dat je met een dak met kuiltjes moet leven of uit eigen zak moet betalen als er een zware storm toeslaat, hoewel metalen daken meestal alleen beschadigd worden door hagel ter grootte van een honkbal of groter. Als je een kleiner budget hebt en het niet erg vindt dat je het dak over 15-20 jaar moet vervangen, dan is een shingledak je betere optie.

Een dimensionaal shingledak gaat bijvoorbeeld tot 30 jaar mee, terwijl een metalen dak met staande naad tot 50 jaar meegaat. Deze twee foto's vertegenwoordigen een kostenvergelijking van 60 jaar tussen dakspanen uit het middensegment (drie in totaal) en metalen dakbedekking (één in totaal). Dit heeft huiseigenaren ertoe aangezet om het meer algemeen gebruikte asfaltshingdak te vergelijken met metalen dakbedekking. Gordelroos kan niet eenvoudiger te installeren zijn, en elke dakdekker of aannemer weet precies wat hij moet doen als hij met dit materiaal werkt.

Het ontwerp is voorzien van in elkaar grijpende naden en bevestigingen die het gladde metalen oppervlak aan het dakframe eronder houden, waardoor deze daken sterk en duurzaam zijn en minimaal onderhoud vergen. Zowel een metalen dak als een shingledak moeten zo dicht mogelijk bij hun maximale levensduur komen, zolang ze maar over voldoende zolderventilatie beschikken en op de juiste manier zijn geïnstalleerd. Het is waar dat sommige huiseigenaren een premiekorting kunnen krijgen omdat metalen dakbedekking minder snel beschadigd raakt, maar het kan ook duurder zijn omdat het dak zelf meer waard is en eventuele vervangingen voor de verzekeringsmaatschappij hoger zouden maken. Shingle-daken kunnen er netjes en verfijnd uitzien, maar ze hebben niet de vele esthetische opties die metalen dakbedekking biedt.

Leave a Comment

All fileds with * are required