Is het goedkoper om een metalen dak of dakspanen te kopen?

Met dat in gedachten zal een metalen dak altijd duurder zijn dan dakspanen. Niet alleen kosten de metalen panelen zelf meer dan asfaltshingles, maar een metalen dak vereist ook meer vaardigheid en arbeid om te installeren. Gegolfde metalen panelen (zoals ons ABM-paneel) kosten vaak maar liefst 20% minder per vierkant dan asfaltshingles. Maar voordat u te enthousiast wordt, moet u er rekening mee houden dat voor een metalen dak meer accessoires nodig zijn, zoals schroeven, knipperlichten en nokdoppen.

Met de meegeleverde accessoires kan een metalen dak ongeveer hetzelfde kosten als, of binnen een paar honderd dollar, een shingledak op een gemiddeld huis. En aangezien onze hoogwaardige en standaard metalen panelen worden geleverd met een verfgarantie van 40 jaar (waarbij veel metalen daken zelfs meer dan 100 jaar meegaan bij goed onderhoud), maken de besparingen metaal tot een slimmere keuze. Als het gaat om het bouwen of kopen van een huis, heb je je ooit afgevraagd over het dak? Dacht je eraan om de bouwer te vragen of je een metalen dak zou kunnen hebben in plaats van een shingledak? Als je door de buurt rijdt, wordt het duidelijk dat een shingledak vrij typerend is voor nieuwbouw. Dit is te wijten aan de kosten die het gebouw maakt bij de bouw van de nieuwe woning.

Is een metalen dak goedkoper dan dakspanen? Nee, een metalen dak is aan het begin van de bouw niet goedkoper dan dakspanen. Een metalen dak heeft echter een langere levensduur en kan op lange termijn kosteneffectief zijn. Metalen dakbedekkingen die voldoen aan de door Energy Star goedgekeurde SRI-score van 25 — wat betekent dat ten minste 25% van de zonne-energie werd teruggekaatst naar de atmosfeer — komen in aanmerking voor een speciaal belastingkrediet voor energie-efficiëntie. Als je dus naar de kosten kijkt door de lens van de levenscyclus in plaats van naar de eerste kosten, geeft een metalen dakbedekking een duidelijk beeld.

Daarom geeft het tijdschrift Remodeling aan dat u 61,2% van de kosten voor het installeren van metalen dakbedekking en 65,9% voor dakspanen zult terugverdienen. We kunnen nu hetzelfde uitgangspunt toepassen op metalen dakpanelen met een beter begrip van de levenscycluskosten. Het is dus niet meer dan logisch dat de arbeidstarieven per uur doorgaans hoger zijn voor een gekwalificeerde installateur van metalen daken dan voor een aannemer van dakspanen. Omdat ze grotendeels van gerecycled materiaal zijn gemaakt en steeds opnieuw kunnen worden gerecycled, worden metalen daken beschouwd als een duurzamere keuze dan asfaltshingles.

De meeste metalen daksystemen die tegenwoordig worden gemaakt, hebben een in elkaar grijpend randsysteem, dus het wordt ten zeerste aanbevolen om aandacht te besteden aan details en de instructies te lezen voordat u met het project begint. De coating of verfsysteem dat in de fabriek op de metalen dakpanelen wordt aangebracht, heeft ook een directe invloed op de prestaties en esthetiek op lange termijn. Asfaltdakspanen kosten over het algemeen tussen een derde en de helft van wat hun tegenhangers voor metalen dakbedekkingen kosten. Metalen dakbedekking kost over het algemeen iets meer per vierkante voet dan alternatieven voor asfaltdakspanen, soms met een grootte van twee of drie.

De Asphalt Roofing Manufacturers Association stelt op hun website: „Als een woondak meer dan 20 jaar oud is, is het een uitstekende kandidaat voor herdakbedekking. Als u het geld heeft om in uw huis te investeren, zijn de cosmetische en praktische verbeteringen van een metalen dak waarschijnlijk de moeite waard. Onroerendgoedinspecteurs van binnen en buiten kunnen uw dak controleren wanneer ze dakinspecties en windbeperkende inspecties uitvoeren in Jacksonville, FL en St. Als het een eenvoudig dak is met weinig of geen valleien, kunnen metalen panelen aanzienlijk goedkoper en sneller te installeren zijn dan asfaltshingles (inclusief arbeid).

Leave a Comment

All fileds with * are required