Hoeveel meer is een metalen dak dan een shingledak?

De installatie zal je ook meer voor metaal zorgen, omdat het een meer gespecialiseerde klus is. Asfaltshingles komen vaker voor en het vinden van dakdekkers die bereid zijn om elk asfaltshingdak onmiddellijk te repareren, is vrij eenvoudig. Onderzoek toont aan dat als een metalen dak op de juiste manier wordt geïnstalleerd, er niet meer kans is op lekkage dan bij elk ander type dakbedekkingsmateriaal. Het enige nadeel van een metalen dak waar extreem weer vaak voorkomt, is dat hagel het kan aantasten, en dat is geen probleem bij asfaltdaken.

Aangezien metalen daken steeds populairder worden dankzij hun levensduur en energiebesparende voordelen, hebben huizen met metalen daken, met name stalen dakbedekkingen, een iets betere inruilwaarde dan huizen met shingledaken. Steile dakhellingen kunnen extra kosten met zich meebrengen voor extra veiligheidsuitrusting en een langere werktijd omdat de bemanning de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Het ontwerp is voorzien van in elkaar grijpende naden en bevestigingen die het gladde metalen oppervlak aan het dakframe eronder houden, waardoor deze daken sterk en duurzaam zijn en minimaal onderhoud vergen. Over het algemeen zijn asfaltschindaken aan de voorkant goedkoper, maar op de lange termijn kosten ze meer dan metalen daken.

Het is cruciaal om naar de eigenschappen van dakspanen en metalen daken te kijken om te bepalen welk type dak voor u het meest zinvol is. Daarom is het belangrijk om te weten hoe oud uw dak is en hoeveel lagen het heeft voordat u een specifieke dakstijl kiest. De meeste dakbedekkingsbedrijven brengen kosten in rekening op basis van het aantal vierkante meters van het dak dat u installeert, dus de tijdlijn is alleen belangrijk voor uw comfort en de veiligheid van uw huis, vooral als het gaat om het weer in uw omgeving. De kosten voor metalen dakbedekking kunnen in het begin hoger zijn, maar u krijgt minder snel te maken met lekke banden, breuken, scheuren en lekken in een metalen dak dan in een dakspaan.

Als zodanig leidt het installeren van een nieuw metalen dak meestal tot weinig onderhoud of een onderhoudsvrij dak en meer gemoedsrust dat u geen problemen zult tegenkomen. Aangezien slimme kopers doorgaans rekening houden met de staat van het dak voordat ze een bod doen, kunt u uw huis mogelijk voor een hogere prijs verkopen om de extra investering van metalen dakbedekking te compenseren. Als u hebt besloten dat een metalen dak geschikt is voor u, zult u blij zijn te horen dat metalen dakbedekking verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren, afwerkingen en stijlen, waaronder metalen dakspanen die eruitzien als natuurlijke cederschudders, tegels of steen. Het is ook mogelijk om zelf een asfaltdak te installeren, maar u kunt het werk het beste overlaten aan een professionele dakdekker.

Leave a Comment

All fileds with * are required