Gaat een metalen dak langer mee dan een shingledak?

Metalen daken kunnen 40-70 jaar meegaan, afhankelijk van het materiaal. Traditionele asfaltdakbedekkingen hebben een geschatte levensduur van ongeveer 12-20 jaar. Bovendien zijn ze ontworpen en geïnstalleerd met bevestigingsclips of schroefgaten met sleuven die thermische beweging van het metaal mogelijk maken bij temperatuurschommelingen zonder dat het na verloop van tijd kapot gaat. Dat betekent dat metalen daken in elk klimaat een gemiddelde levensduur hebben van 50 tot 70 jaar, tegenover 20 tot 25 jaar voor asfaltshingles.

Op een correct geïnstalleerd metalen dak worden doorvoeringen met bijpassend metaal geflitst. Gordelroos kan niet eenvoudiger te installeren zijn, en elke dakdekker of aannemer weet precies wat hij moet doen als hij met dit materiaal werkt. Opdringerige installatie — Gordelroos wordt aan het dak bevestigd met spijkers die door het oppervlak van de dakspaan naar het dakterras eronder gaan. Elk dak is anders, wat echt een verschil kan maken bij het kiezen van het beste materiaal voor je dak.

Of als u meer geld in één keer wilt neerzetten of de gemoedsrust wilt dat uw dak over minstens 60 jaar niet hoeft te worden vervangen, is een metalen dak de beste keuze. Een professionele dakdekker kan u helpen bij het inspecteren van uw huis en u een advies geven over wat voor u het beste werkt. Kustvriendelijk — In kustgebieden kunnen zowel metalen dakbedekking als dakspanen worden geïnstalleerd, maar de garantie op een stalen metalen dak wordt meestal niet geboden op een constructie binnen een bepaalde afstand van de kust. Het is waar dat sommige huiseigenaren een premiekorting kunnen krijgen omdat metalen dakbedekking minder snel beschadigd raakt, maar het kan ook duurder zijn omdat het dak zelf meer waard is en eventuele vervangingen voor de verzekeringsmaatschappij hoger zouden maken.

Shingle-daken kunnen er netjes en verfijnd uitzien, maar ze hebben niet de vele esthetische opties die metalen dakbedekking biedt. Metalen dakbedekking gaat niet alleen tientallen jaren langer mee dan asfaltshingles, maar biedt ook de veelzijdigheid en verscheidenheid aan opties die de meeste andere dakbedekkingsmaterialen missen. Als u op zoek bent naar een nieuw dak, vraagt u zich misschien af welk type dak het beste bij u en uw huis of gebouw past. Asfaltshingles komen vaker voor en het vinden van dakdekkers die bereid zijn om elk asfaltshingdak onmiddellijk te repareren, is vrij eenvoudig.

Verschillende looks — Metalen daken zijn er in vele soorten en maten, variërend van paneelsystemen zoals metalen daksystemen met staande naad tot zichtbare bevestigingssystemen. Of u nu op zoek bent naar een upgrade van uw huidige woning met een dakvervanging of onlangs een nieuw pand hebt gekocht, het is belangrijk om te weten wat uw dakbedekkingsmogelijkheden zijn. Of als u in een zeer milde omgeving woont waar u zich minder zorgen maakt over extreem weer, dan werkt een shingledak ook prima. Olieconserven — Een van de grootste nadelen van metalen dakbedekkingen is olieconserven, de zichtbare golving in de vlakke delen van metalen dakbedekkingen en wandpanelen.

Leave a Comment

All fileds with * are required